پیگیری موضوع توقف جنایات رژیم صهیونیستی در نشست بریکس
نخستین نشست نمایندگان مجالس کشورهای عضو گروه بریکس در سال ۲۰۲۴ میلادی شامگاه پنجشنبه در مسکو آغاز به کار کرد، نشستی که علاوه بر دستورکار همکاریهای پارلمانی ۱۰ کشور عضو، با پیگیری موضوع توقف جنایات رژیم صهیونیستی نیز همراه بود.
به گزارش توانانیوز، نخستین نشست نمایندگان مجالس کشورهای عضو گروه بریکس در سال ۲۰۲۴ میلادی شامگاه پنجشنبه در مسکو آغاز به کار کرد، نشستی که علاوه بر دستورکار همکاریهای پارلمانی ۱۰ کشور عضو، با پیگیری موضوع توقف جنایات رژیم صهیونیستی نیز همراه بود.
برنامههای مجمع مجالس بریکس و پیشنهادها برای همکاری پارلمانی بین کشورهای عضو از محورهای تبادل نظر در این نشست دو روزه است.
ابراهیم رضایی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه و عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی به نمایندگی از کشورمان در این نشست حضور یافت.
در اولین برنامههای این نشست، نمایندگان کمیسیونهای سیاستخارجی مجالس کشورهای عضو بریکس پس از ملاقات با رئیس دوما، رئیس شورای فدراسیون و وزیر امور خارجه روسیه در نخستین کارگروه بررسی همکاریهای پارلمانی کشورهای بریکس شرکت کردند.
صهیونیستها، پیمانکار آمریکاییها در نسلکشی غزه هستند
نماینده کشورمان در این نشست، عضویت ایران در بریکس را مبتنی بر راهبردهای کلان نظام جمهوری اسلامی ایران خواند و با اشاره به وقایع غزه، رفتار رژیم صهیونیستی در فلسطین را مصداق کامل تروریسم دولتی و نسل کشی دانست و توقف این جنایات را خواستار شد.
رضایی همچنین در مسکو در حاشیه این نشست تأکید کرد: یکی از دستورکارهای هیأت پارلمانی ایران در نشست بریکس، دفاع از حقوق فلسطین و محکوم کردن و متوقف کردن نسل کشی صهیونیستها به عنوان پیمانکار و کارفرمای آمریکاییها خواهد بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: تلاش ما این است که از ظرفیت سیاسی و دیپلماتیک بریکس برای توقف جنگ و نسلکشی مظلومان در غزه استفاده کنیم و از همه ابزارهای سیاسی و اقتصادی برای خاموش کردن ماشین جنگ رژیم صهیونیستی بهره ببریم.
پول مشترک و رمز ارز بریکس
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین اظهار داشت: بریکس می تواند به ما کمک کند که از پول ملی در مبادلات تجاری با بریکس استفاده و همراه با دیگر کشورهای عضو به سمت ارز مشترک و رمز ارز برای استفاده در میان اعضا حرکت کنیم و از این طریق در مسیر کاهش وابستگی اقتصاد به غرب گام برداریم؛ به عبارتی، مکمل سیاست اقتصاد مقاومتی است.
رضایی با بیان اینکه بیشتر حجم صادرات جمهوری اسلامی به کشورهای عضو بریکس است، یادآور شد: بریکس میتواند به کاهش وابستگی ما به نظام اقتصادی و مؤسسات مالی غرب یا جهانی که تحت سلطه غرب یا نظام سلطه هستند، کمک کند.
وی ادامه داد: عضویت در گروه بریکس همچنین میتواند در ساده کردن سازوکار پرداخت ها و حمایت از استفاده اعضا دربرابر نقدینگی و تورم جهانی نقش مثبتی داشته باشد و این گروه به عادلانهتر شدن اقتصاد جهانی و ایجاد زیرساخت مالی مستقل کمک کند.
تشکیل جبهه ضد غربی
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت:در حوزه سیاسی و دیپلماتیک هم عضویت در بریکس هم اثرات مثبتی دارد و هم فرصتهای خوبی برای کشور خواهد داشت.
رضایی از تقویت جبهه ضد غربی به عنوان یکی از فرصتهای عضویت ایران در بریکس یاد کرد و گفت: این امر، مقابله با نظام سلطه و سیاست یکجانبه گرایی آمریکا را تقویت و تسهیل میکند، سیاستی که جمهوری اسلامی ایران پیش از این بر آن تأکید داشته است.
به اعتقاد وی، بریکس به تقویت سیاست چندجانبهگرایی در محیط بینالملل کمک میکند و بر این اساس، میتواند به بازسازی زیرساختهای ناعادلانه جهانی بر اساس عدالت و انصاف و همچنین دستیابی به فرایند تصمیمگیری مشترک و نه تک قطبی کمک کند.
نماینده مردم دشتستان در مجلس گفت: عضویت ایران در بریکس همچنین به تأثیرگذاری در محیط بینالمللی بدون مشارکت اروپا و آمریکا و همچنین ایجاد اجماع مقابل غرب و نظامهای غربی برای کمک به تأمین منافع ملی کشورها کمک میکند.
نشانه شکست سیاست انزوای ایران
رضایی ادامه داد: علاوه بر این، عضویت در بریکس، قدرت مقاومت در مقابل غرب را افزایش میدهد. بریکس میتواند سیاست انزوای ایران که سالها در دستور کار غرب است را به شکست بیانجامد.
رئیس طرف ایرانی گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه خاطرنشان کرد: عضویت ایران در بریکس نشان دهنده شکست سیاست غرب در انزوای ایران است و نقش کشورمان را در شکلدهی به نظم جدید جهانی پررنگ تر و فعالتر می کند و مقدمهای برای انتقال قدرت از غرب به شرق و ایجاد موازنه در نظام بینالملل است.
ایران به دنبال تقویت دیپلماسی پارلمانی بریکس
رضایی با اشاره به اینکه دیپلماسی پارلمانی برای تعمیق و تسریع در روابط و مشارکت در فرایندهای بریکس و همچنین توسعه روابط جنوب – جنوب مؤثر است، گفت: هدف ما تقویت همکاریهای فیمابین کشورهای عضو بریکس در مسائل اقتصادی و سیاسی با کمک و ابزار دیپلماسی پارلمانی است.
وی ادامه داد: دیپلماسی پارلمانی میتواند برای تسریع در اجرای توافقات و همینطور همکاریهای میان شبکهای کمک و کشورها را برای عبور از چالشهای جدید یاری کند.
وی ادامه داد: بررسی و یافتن چالشهای جدید و راهحلهای این چالشها با بهرهگیری از دیپلماسی پارلمانی از اهداف نشستهای پنجشنبه و جمعه پارلمانهای بریکس است.
وی خاطرنشان کرد: همکاری با اقتصادهای نوظهور جهانی همچون اعضای بریکس، یک انتخاب برای ایران نیست. یک ضرورت است. باید در استفاده از ظرفیتهای بریکس در راستای منافع ملی خودمان تسریع کنیم تا آیندهای روشنتر برای مردم و کشور ما رقم بخورد.ایرنا