بین الملل

بازگشت به ۷ اکتبر از تونل

غافلگیری بزرگ صهیونیست‌ها در تونل‌های حماس می‌تواند معادله جنگ را دگرگون کند؛

دیگر روزهای جنگ نیز صرف کشتن اسرایی شد که در بند مقاومت بودند. با این وجود روز شنبه ابوعبیده، سخنگوی گردان‌های عزالدین قسام شاخه نظامی حماس با اطلاعیه‌ای فوری و نامعمول اعلام کرد به دنبال یک کمین موفق در منطقه جبالیا، نیروهای این گروه علاوه‌بر کشتن و زخمی کردن چند نظامی، موفق شده‌اند چند سرباز را نیز به اسارت بگیرند.

به گزارش توانانیوز، روز گذشته «محمد ابو طربوش»، مسئول «فعالیت‌های مردمی» گروه حماس در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی اسپوتنیک تعداد نظامیان کشته، زخمی و اسیر صهیونیست در عملیات شنبه را 16 نفر اعلام کرد.

این گروه با ورود به یک تونل درصدد نابودی آن بودند تا نیروهای حماس را در جبالیا پاکسازی کنند. جبالیا منطقه‌ای در شمال نوار غزه است که به‌عنوان اولین نقطه اشغالی و پاکسازی شده این منطقه توسط تل‌آویو اعلام شد.

ضربه در این نقطه، پیام مهم و عامل بزرگی در ایجاد سرخوردگی برای صهیونیست‌هاست. پیش از این نظامیانی که طی هفته‌های اخیر بار دیگر به جبالیا اعزام شده بودند، در گفت‌وگو با رسانه‌ها تاکید داشتند آنها در ابتدای جنگ به سختی منطقه شمالی را پاکسازی کردند اما حالا پس از 8 ماه که بازگشته‌اند، اوضاع را مشابه زمان ورود اول می‌بینند.

دولت رژیم بارها از موفقیت در پاکسازی غزه و انهدام گردان‌های حماس صحبت کرده است. آخرین ادعای صهیونیست‌ها نابودی 18 گردان از 24 گردان حماس است. آنها مدعی بودند برای نابودی 6 گردان باقی‌مانده حماس بایستی وارد منطقه رفح در جنوب غزه شوند. کمین پرتلفات و اسیرگیری در منطقه شمال ادعای صهیونیست‌ها را به‌ویژه در چشم متحدان و جبهه داخلی رژیم بر باد می‌دهد.

اسرا کارت اصلی مقاومت برای مذاکره هستند. انجام یک دور مبادله طی توافق آتش‌بس موقت، کشته شدن تعدادی از اسرا، یافتن جنازه برخی از آنها توسط ارتش رژیم و آزادی دست‌کم سه نفر از آنان که گفته می‌شد در دستان یک خانواده بودند، این کارت را تضعیف کرده بود. حالا اسرا و جنازه‌های بیشتری آن هم از نوع نظامی در اختیار مقاومت قرار گرفته‌اند. علاوه‌بر خود اسرا، زنده نشان دادن فرآیند اسیرگیری و تقویت کارت‌های مذاکراتی نیز دارای اهمیت است.

رژیم‌صهیونیستی عملیات خود در غزه را به بهانه «یافتن» اسرا ادامه داده است. تلاش برای نابودی و تضعیف حماس که به‌عنوان دیگر اهداف جنگ مطرح شده‌اند، به لحاظ توجیهی هم‌اکنون در درجه اهمیت بعدی قرار دارند. تل‌آویو برای آزادی ده‌ها اسیر، صدها سرباز را به کشتن داده است. اگر در ادامه این روند قرار باشد صهیونیست‌ها اسرای بیشتری نیز به حماس بدهند، شرایط برای آنها دشوارتر می‌شود.

پیش از ورود زمینی به رفح اخباری از نافرمانی تعدادی از نظامیان رژیم منتشر شد که نشان می‌داد آنها به دلیل مخالفت با اهداف دولت حاضر به جنگیدن نیستند. هرچه جنگ طولانی‌تر شود با توجه به وضعیت دشوار عملیاتی در غزه، امکان نافرمانی در میان نظامیان صهیونیست بالاتر می‌رود. نظامیان برای آزادی چند ده اسیر، صدها کشته و هزاران زخمی داده‌اند و از این پس نیز باید ده‌ها نفر اسیر بدهند.

عملیات اسیرگیری تنها نشان‌دهنده سالم ماندن دستگاه نظامی حماس به‌عنوان امری کمی نیست. این عملیات دنباله‌ای کیفی هم دارد. نکته مهم آنکه مرکز فرماندهی نظامی که دست به هدف‌گذاری و طراحی عملیات‌های پیچیده، ارزیابی میدان و بازآرایی نیروها می‌زند همچنان در آرامش فعالیت می‌کند. این درحالی است که تل‌آویو با تخریب‌های بالا، بمباران و ترور قصد داشت مانع از فعالیت این هسته فرماندهی شود.

بالاتر از آن، این عملیات نشان داد فرماندهی نظامی دستوراتی برای ادامه جنگ از هسته مدیریتی و سیاسی گرفته است. اسیرگیری هدف‌گذاری فرماندهی نظامی نیست بلکه هدف‌گذاری هسته مدیریتی و سیاسی به حساب می‌آید. پیش از این رژیم با ترور صالح العاروری، معاون دفتر سیاسی حماس در لبنان و اقدام به ترور چند فرمانده عالی‌رتبه مقاومت در سوریه تلاش داشت در فعالیت هسته مدیریتی و سیاسی مقاومت اخلالی موثر ایجاد کند. تحولات جنگ اما نشان می‌دهد ساختارهای مقاومت تا عمق غزه باقی مانده‌اند.

سید مهدی طالبی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا