ایالات متحده ایرانیان را به حمله سایبری علیه کمپین ترامپ متهم کرد
به گزارش توانانیوز ، 27 سپتامبر 2024، ساعت 9:48 PMا واشنگتن، 27 سپتامبر (رویترز) – وزارت دادگستری ایالات متحده روز جمعه اتهامات کیفری را علیه سه عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران فاش کرد که متهم به هک کردن کمپین ریاست جمهوری دونالد ترامپ و تلاش برای اختلال در انتخابات 5 نوامبر هستند.
این کیفرخواست جدیدترین تلاش دولت بایدن برای مقابله با مداخلات خارجی در انتخابات بین رئیسجمهور سابق ترامپ، جمهوریخواه، و رقیب دموکرات او، معاون رئیسجمهور کامالا هریس است.
ایران روز پنجشنبه گفت که ادعاهای هدف قرار دادن مقامات سابق ایالات متحده بیاساس است.
مریک گارلند، دادستان کل، در یک کنفرانس خبری گفت: این سه نفر ـ مسعود جلیلی، سید علی آغامیری و یاسر بلاغی ـ تلاش داشتند تا کمپین ترامپ را تضعیف کنند.
او افزود: «ما شاهد فعالیتهای سایبری تهاجمیتری از سوی ایران در این دوره انتخاباتی هستیم.»
طبق کیفرخواست، این سه نفر از حسابهای ایمیل جعلی استفاده کردند تا چندین مسئول کمپین را فریب دهند و آنها را وادار کنند که روی لینکهایی کلیک کنند که به هکرها اجازه میداد ایمیلها و سایر اسناد داخلی، مانند مطالب آمادهسازی مناظره و پروفایلهای کاندیداهای احتمالی معاونت ریاستجمهوری را سرقت کنند.
سپس این اطلاعات را به رسانهها و کمپین جو بایدن، در حالی که او هنوز نامزد بود، افشا کردند.
اتهامات شامل کلاهبرداری اینترنتی، سرقت هویت و کلاهبرداری کامپیوتری است. وزارت خزانهداری ایالات متحده همچنین اعلام کرد که تحریمهایی علیه این سه نفر و چندین عضو دیگر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعمال خواهد کرد.
کمپین ترامپ در ماه اوت اعلام کرد که توسط ایران هک شده، اما گفت که هکرها نتوانستند به اطلاعات خصوصی دسترسی پیدا کنند. با این حال، چندین رسانه اعلام کردند که از انتشار اسناد داخلی کمپین که به آنها ارائه شده بود، خودداری کردهاند.
طبق کیفرخواست، مقامات کمپین بایدن نیز زمانی که مطالب آمادهسازی مناظره ترامپ کمی قبل از تنها مناظره آن دو در 27 ژوئن به آنها پیشنهاد شد، پاسخی ندادند.
این خودداری تضادی آشکار با انتخابات 2016 دارد، زمانی که ارتباطات هکشده از کمپین دموکرات هیلاری کلینتون پوشش گستردهای دریافت کرد.
تیم هکری ایرانی، معروف به APT42 یا Charming Kitten، به نصب نرمافزارهای نظارتی بر روی تلفنهای همراه شهرت دارد که به آنها اجازه میدهد تماسها را ضبط کرده، پیامهای متنی را سرقت کرده و بهصورت مخفیانه دوربینها و میکروفونها را روشن کنند.
این سه نفر در حال حاضر در ایران هستند و از دسترس مقامات قضایی ایالات متحده خارجاند، اما گارلند اشاره کرد که وزارت دادگستری موفق به دستگیری سایر مظنونان بینالمللی مدتها پس از صدور اتهام شده است.
او گفت: «ما این افراد را تا پایان عمرشان دنبال خواهیم کرد.»
وزارت دادگستری میگوید تلاشهای ایران به دنیای دیجیتال محدود نمیشود. یک مرد پاکستانی که گفته میشود با ایران در ارتباط است، اوایل این ماه به اتهامات تروریسم که از طرحی برای ترور یک سیاستمدار آمریکایی ناشی میشود، اعلام بیگناهی کرد. این طرح به انتقام کشته شدن فرمانده ارشد سپاه پاسداران ایران در سال 2020 نسبت داده شده است.
مترجم : مینو مهدور