حذف یارانه نقدی افراد پر درآمد
به گزارش توانا نیوز ، ، یارانه نقدی که نخستین مرحله واریز آن در آذر 1389 اجرا شد، در زمان حاضر به یک دغدغه برای دولتها تبدیل شده است و تاکنون دولتهای مختلف با طرح و ایدههای گوناگون سعی کردهاند آن را اجرا کنند. دولتها گاه با هدف ایجاد عدالت در واریز یارانهها و از بین بردن ناترازی بودجه هدفمندی، تغییراتی در مبلغ یارانه و فهرست افراد مشمول دریافت آن ایجاد کردهاند اما همچنان نه مشکل ناترازی رفع شده است و نه میتوان مطمئن بود که عدالت در خصوص واریز یارانهها بهطورکامل در حال پیاده شدن است.
مطابق لایحه بودجه 1403، سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف شده است با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به حذف یارانه خانوارهای غیرمشمول حمایت دولت اقدام کند. منظور از خانوارهای غیرمشمول حمایت دولت در واقع همان خانوارهای پردرآمد است.
وزیر کار: آئیننامه حذف افراد پردرآمد از یارانه هفته جاری ابلاغ میشود
احمد میدری, وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این که آیا در لایحه بودجه سال آینده هم مطلبی برای حذف افراد پردرآمد از یارانهها و پرداخت یارانه بیشتر به نیازمندان، دیده شده است، گفت: خیر، چیزی در لایحه بودجه نیامده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای حذف افراد پردرآمد از یارانههای نقدی یک آئیننامه هفته قبل در دولت مطرح و بررسی شد و به تصویب رسید که هفته جاری ابلاغ میشود.
میدری همچنین در مورد اجرای کالابرگ الکترونیکی نیز بیان داشت، سال قبل مبلغی برای کالابرگ در بودجه دیده نشد، در لایحه بودجه 1404 هم اعتباری برای کالابرگ دیده نشده است.
در قانون بودجه سال جاری در تبصره 8 آمده است: منابع جزء (1) این بند برای پرداخت یارانه دارو، شیر خشک و ملزومات مصرفی پزشکی، یارانه نقدی، معیشتی و کالابرگ الکترونیک، کمک به خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی کشور، یارانه نان، یارانه بیمه ملوانان و هزینههای سرمایهگذاری و کمک به شرکت نفت و گاز و پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، مصارف صرفهجویی انرژی و سایر مصارف ضروری در چهارچوب قانون هدفمند کردن یارانهها تخصیص مییابد.
یارانه نقدی ـ معیشتی و مستمری مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور و یارانه داروی موضوع این بند مستقیماً به ذینفع نهائی (حسب مورد سرپرستان خانوارها و داروخانهها) پرداخت میشود. سازمان هدفمندسازی یارانهها موظف است با ابلاغ و تخصیص سازمان برنامه و بودجه کشور نسبت به پرداخت مصارف در حدود منابع وصولی اقدام نماید.
همچنین در جدول 14 قانون بودجه امسال، 315هزار میلیارد تومان منابع برای یارانه نقدی، معیشتی و کالابرگ الکترونیکی در نظر گرفته شده است و دولت موظف شده است کالابرگ را برای 19میلیون خانوار کمدرآمد اجرا کند./تسنیم