اجتماعیعلم و فناوری

اعلام زمان پرتاب ششمین پرتاب موشک «استارشیپ»

شرکت «اسپیس‌ایکس» تاریخ ۱۸ نوامبر را برای پرتاب بعدی موشک بزرگ «استارشیپ» هدف قرار داده است.

به گزارش توانانیوز، اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، موشک بزرگ «استارشیپ»(Starship) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) در کمتر از دو هفته آینده برای ششمین بار پرواز خواهد کرد.

به نقل از اسپیس، شرکت متعلق به «ایلان ماسک»(Elon Musk) دیروز ششم نوامبر اعلام کرد که ۱۸ نوامبر را برای پرواز آزمایشی بعدی استارشیپ هدف قرار داده است تا آن را از پایگاه پرتاب «استاربیس»(Starbase) خود در جنوب تگزاس به پرواز درآورد.

اسپیس‌ایکس در به‌روزرسانی ماموریت نوشت: پنجره پرتاب ۳۰ دقیقه‌ای در ساعت پنج بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی باز خواهد شد.

استارشیپ ۱۲۲ متری، بزرگ‌ترین و قوی‌ترین موشک ساخته‌شده تا به امروز است. این موشک ساخته‌شده از فولاد ضد زنگ، از دو عنصر کاملا قابل استفاده مجدد تشکیل شده است؛ یک تقویت‌کننده بزرگ به نام «سوپر هوی»(Super Heavy) و یک مرحله بالایی با ارتفاع ۵۰ متر که استارشیپ نامیده می‌شود. هر دو مرحله از موتور «رپتور»(Raptor) نسل بعدی نیرو می‌گیرند.

اسپیس‌ایکس نوشت: آزمایش بعدی پرواز استارشیپ با هدف گسترش قابلیت‌های آن و نزدیک شدن به استفاده مجدد از کل موشک است. اهداف این ماموریت شامل بازگشت مجدد تقویت‌کننده به محل پرتاب، روشن کردن مجدد موتور رپتور هنگام حضور در فضا، آزمایش مجموعه‌ای از آزمایشات محافظ حرارتی و تغییرات مانور برای ورود مجدد موشک و فرود آمدن آن در اقیانوس هند است.

براساس گزارش اسپیس‌ایکس، پرواز ششم استارشیپ نسبت به پروازهای پیشین آن با پیشرفت‌هایی همراه خواهد بود. اسپیس‌ایکس در ادامه نوشت: ارتقای سخت‌افزاری برای این پرواز، سیستم‌های پیشران تقویت‌کننده را بهبود می‌بخشد، استحکام ساختاری را در قسمت‌های مهم آن افزایش می‌دهد و زمان تخلیه سوخت از تقویت‌کننده را پس از فرود کوتاه می‌کند. همچنین طراحان ماموریت، کنترل‌های نرم‌افزاری، معیارهای مربوط به پرتاب و بازگشت تقویت‌کننده را به‌روزرسانی کردند.

اسپیس‌ایکس در نهایت می‌خواهد هم سوپر هوی و هم استارشیپ را مستقیما روی پایه پرتاب فرود بیاورد تا روند بررسی، بازسازی و پرواز مجدد را سرعت ببخشد. این شرکت باور دارد که ترکیبی از قدرت و کارآیی استارشیپ، تحول بزرگی را در پرواز فضایی به وجود خواهد آورد و به انسان کمک خواهد کرد تا در مریخ ساکن شود و به شاهکارهای اکتشافی جسورانه دیگری نیز دست یابد./ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا