به گزارش توانانیوز ،عراقچی با بیان اینکه «هیچیک از سفارتخانههای ما اجازه ندارند که بدون هماهنگی چنین دیدارهایی را انجام دهند و آنچه در این زمینه منتشر شد خبرسازی بود»، گفت: من صبح روز جمعه این خبر را دیدم و نگاه ما این بود که این خبرسازی ارزش پاسخگویی ندارد و با همکاران خود در نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز که صحبت کردیم، آنها معتقد بودند که این خبر ارزش پاسخگویی ندارد. بعد از آن با توجه به گسترش انتشار خبر، همکاران ما در نیویورک در این ارتباط موضعگیری کردند که به نظر میرسد این موضعگیری کمی مبهم بود و موجب شد که تصورات در این زمینه افزایش پیدا کند.
روز شنبه نیز مشاهده کردیم که این موضوع بازتاب گسترده در رسانههای داخل و خارج داشته و عدهای له یا علیه آن اظهارنظر کرده بودند. در همین چارچوب من از سخنگوی وزارت خارجه خواستم که این خبر را تکذیب کنند. عراقچی با بیان اینکه «خبر منتشرشده، شاید یک فضاسنجی از سوی برخی از رسانههای آمریکایی نیز بوده که ببینند چنین زمینهای وجود دارد یا نه»، گفت: در حال حاضر چنین ارادهای در این ارتباط از سوی ما وجود ندارد، چنین چیزی را نیز مصلحت نمیدانیم و چنین درخواستی از طرف ما نیست و ما منتظر هستیم که سیاستهای جدید آمریکا اعلام شود و بر اساس سیاستها و عمل آنها در سطح بالای کشور تصمیم میگیریم. عراقچی در بخش دیگری از سخنان خود درباره برجام نیز گفت: الان هم اگر مذاکرات هستهای آغاز شود، برجام دیگر آن خاصیت سابق را ندارد و به شکل موجود خود، عینا نمیتواند احیا شود. ممکن است بهعنوان مرجع مورد استفاده واقع شود اما دیگر برای ما آن خاصیت سابق را ندارد و ما باید وارد مذاکراتی شویم که به یک توافق ممکن بتوانیم برسیم.
او درباره امکان رفع نقصهای برجام از جمله مکانیزم ماشه در توافق آینده گفت: الان نمیتوان پیشبینی کرد، چراکه مذاکرات جدید آغاز نشده است. اگر مذاکرات هم شروع شود، فرصت محدودی خواهد داشت چراکه در اکتبر ۲۰۲۵ زمان پایان قطعنامه ۲۲۳۱ که قطعنامه برجام است، خواهد بود. عراقچی تصریح کرد: وقتی که قطعنامه به صورت خودکار منحل شود، دیگر اسنپبک از بین خواهد رفت. اگر توافق جدیدی حاصل نشود، ما با یک شرایط بحرانی مواجه خواهیم بود و ممکن است کشورهای اروپایی که در برجام حضور دارند، بهدنبال اسنپبک بروند اما نمیتوانم درباره یک سال آینده قضاوت کنم.