منصور براتی، پژوهشگر مسائل اسرائیل در این ویدیوی تحلیلی به بررسی پیامدهای تحولات سیاسی و امنیتی سوریه برای رژیم صهیونیستی پرداخته است.
به گزارش توانانیوز، براتی معتقد است اولاً اسرائیل از طریق آمریکا و نیز ترکیه در جریان این تحول قرار گرفت و نسبت به آن سکوت کرد، زیرا منافعی که در کوتاهمدت از این گذار میبرد بهشدت چشمگیر است.
اما از سوی دیگر در پاسخ به این سؤال که آیا این روند کاملاً بهنفع اسرائیل است یا خیر، باید ساحت کوتاهمدت را از تحول در بلندمدت تفکیک کنیم.
در کوتاهمدت روند تحولات همسو با منافع اسرائیل است، این امر را از دو جهت میتوان تحلیل کرد؛ اولاً شکلگیری «خلأ قدرت» در سوریه مستقیماً بهنفع اسرائیل است و این رژیم میتواند در شرایط بحران سیاسی و درگیری داخلی در سوریه، مناطق بیشتری را در جولان اشغالی مورد حمله قرار دهد و به تصرف خود درآورد تا از این طریق از سرایت بیثباتی به مناطق اشغالی و نیز هرگونه نفوذ گروههای سوری به این منطقه در آینده جلوگیری کند.
از سوی دیگر گذار از نظام بشار اسد که به محور مقاومت نزدیک بود، باعث میشود مسیرهای انتقال تسلیحات از ایران به عراق و سپس سوریه بهسوی لبنان مسدود شود، آن هم در شرایطی که حزبالله لبنان بهشدت نیازمند کمکهای تسلیحاتی و غیرنظامی محور مقاومت برای بازسازی خود است.
اما از سوی دیگر از دو منظر هم در بلندمدت این تحولات میتواند بهزیان صهیونیستها تمام شود؛ اولاً اگر حکومتی یکدست توسط گروههای مخالف مسلح در این کشور شکل بگیرد، شاهد آن خواهیم بود که رفته رفته بخشهای ضداسرائیلی ایدئولوژی حکومت جدید که ریشههای اخوانی دارد نیز فعال شود و در برابر اسرائیل موضع مستحکمی بگیرد.
در عین حال نیز در صورتی که حکومت جدید در سوریه بخشی از یک محور جدید با کشورهای عرب سنی را ایجاد کند و در منطقه مدیترانه شرقی همکاری با ترکیه را ارتقا دهد، نفوذ ترکیه در مدیترانه شرقی بهشدت افزایش مییابد و این امر با منافع اسرائیل تضاد شدیدی دارد./تسنیم