رفع فیلترینگ همه پلتفرمها در دستور کار قرار دارد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در هفته ای که گذشت اعلام کرد بحث کیفیت شبکه از دغدغه هایشان در وزارت ارتباطات است و یک تیم تخصصی برای آن در نظر گرفته اند و تأکید کرد رفع فیلترینگ همه پلتفرمها در دستور کار قرار دارد..
به گزارش توانانیوز، هفته دوم دی ماه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبری از سوی وزیر ارتباطات درباره کیفیت اینترنت آغاز شد. او درباره وضعیت تعهداپراتورها برای افزایش کیفیت اینترنت در پی افزایش تعرفهها در سال گذشته توضیح داد بحث کیفیت شبکه یکی از دغدغههایشان در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. کیفیت شبکه در یک سری از نقاط و در بعضی از سرویسها، دارای محدودیت است و ما به آن اذعان داریم.
هاشمی تأکید کرد: بنابراین آن را انکار نمیکنیم و اگر به واقعیت موجود اذعان نکنیم طبیعتا نمیتوانیم برنامهای مبتنی بر آن در آینده داشته باشیم. در این راستا یک تیم تخصصی را برای این موضوع و از ماههای گذشته در نظر گرفتهایم و آسیبهایی که در زیرساختهای شبکه است را شناسایی کردهایم و طبیعتا تقسیمکاری انجام شده و به اپراتورها محدودیت مشخص با زمانبندی میدهیم.
البته وی در مراسم رونمایی و افتتاح ۴۸ طرح و پروژه پست بانک که به مناسبت ۲۹ امین سالگرد تاسیس این بانک برگزار شد، گفت: اگر درباره توسعه اقتصاد دیجیتال صحبت میکنیم نباید از ظرفیتهای بینالمللی غافل شویم و استفاده از ظرفیتهایی مانند بریکس، اوراسیا و شانگهای بسیار حائز اهمیت است.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه فناوری بی رحم است و از نگاه منفعل عبور میکند، تاکید کرد: این اتفاق بارها در کشور ما رقم خورده و فناوری از ما عبور کرده و ما نتوانستیم از فرصتهای آن استفاده کنیم.
در این هفته همچنین حمید فتاحی- معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر لزوم توجه به نظر کاربران در حکمرانی فضای مجازی تأکید و توضیحاتی ارائه کرد.
او گفت: اگر کاربری آسیبی در فضای مجازی میبیند، به صرف اینکه از ابزار مسدودسازی استفاده شده عملاً نتوانستیم حکمرانی خودمان را در این فضا به ظهور برسانیم. بنابراین باید به آن توجه کرد و یکی از مهمترین مولفههای این حکمرانی چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی توجه به نظر مردم و به خصوص در این فضای مجازی نظر کاربران است.
فتاحی تأکید کرد: به دلیل گسترش ابزار فیلترشکن براساس آمارهای رسمی بیش از ۸۰ درصد از کاربران از این ابزار استفاده میکنند و این موضوع نشان می دهد علاوه بر دسترسی که صاحب پلتفرم ممکن است به اطلاعات کاربر داشته باشد، یک دسترسی جدید دیگر نیز از طریق فیلترشکن به اطلاعات کاربران ایجاد شده و مشخص نیست چه کسانی با چه اهدافی این ابزار را در اختیار کاربران ما قرار میدهند.
اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری تائید شد، از دیگر خبرهایی بود که دی این هفته منتشر شد. هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در این باره گفت: اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری در جلسه شورای نگهبان بررسی شد و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
در این راستا سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اظهار کرد: توسعه فیبرنوری با اصلاح برخی سیاستها و شاخصها در اولویت دولت وفاق است. اولین گام اختصاص هدفمند، حساب شده و با نظارت دقیق و مبتنی بر شاخصهای عملیاتی و کارشناسی از منابع صندوق فیبرنوری است.
علاوه بر موارد گفته شده ابلاغ آئین نامه اجرایی هوشمندسازی خدمات دولت از دیگر خبرهایی بود که در این هفته منتشر شد. براساس این آئیننامه دستگاههای اجرایی مکلف هستند سالی ۲۰ درصد خدمات خود را هوشمند کنند به طوریکه تا پایان برنامه هفتم توسعه ۱۰۰ درصد خدمات هوشمند شده باشد. همچنین دستگاههای اجرایی باید تا پایان سال ۱۰۰ درصد خدمات خود را به شکل الکترونیکی و از طریق پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در دسترس مردم قرار دهند.
در این دوره تلاش خواهد شد پنجره ملی خدمات دولت هوشمند تجربه متمایزی را برای خدمتگیرندگان فراهم آورد. خدمت محور شدن پنجره و هوشمندانه عمل کردن آن در ارائه خدمات مورد نیاز مردم در اولویت قرار گیرد.
در این هفته همچنین محمد محسن صدر-رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران- تأکید کردتوسعه بدون ایجاد زیرساخت مناسب امکانپذیر نیست و امروزه در تمام دنیا هر توسعهای از مسیر فناوری اطلاعات میگذرد.
به گفته وی استفاده از تمام تکنولوژیهای نوین باید در راستای خلق دستاورد باشد تا بتوان دادهها را گردآوری کرده و از آنها کاربری ایجاد کرد؛ در این میان لازم است فضایی ایجاد شود تا شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی نیز به دادهها دسترسی داشته و بر اساس آنها خدمت ارائه کنند. باید زیرساختهای درست ایجاد شود تا از دادهها بهدرستی استفاده کنیم و چنانچه این امکان فراهم شود موفقیت قطعی است.
با نزدیک شدن به پایان هفته مدیرکل دفتر مدیریت کیفیت و حمایت از مشتری شرکت ملی پست از حل مشکل کارتهای سوخت با توسعه زیرساختها خبر داد. کاوه دولتی با اشاره به اینکه اکنون باجههای تحویل پست معطله قادر هستند شماره موبایل گیرنده را دریافت کرده و کد اثبات تحویل “POD” را ارسال کنند، اظهار امیدواری کرد: با توافقات جدید بین سازمان پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و فراجا، باقیانده مشکلات موجود به زودی برطرف شود.
مدیرکل دفتر کیفیت و امور مشتریان با تاکید بر اینکه تمام تلاشمان این است تجربه مشتریان در دریافت خدمات پست را بهبود بخشیم و رضایت حداکثری آنها را تامین کنیم، توضیح داد: اوایل امسال، قراردادی بین شرکت ملی پست و سازمان پالایش و پخش فرآوردههای نفتی به امضا رسید که دو هدف اصلی کاهش زمان تولید تا تحویل کارتهای سوخت و افزایش امنیت تحویل این کارتها به، مالک اصلی را دنبال میکرد.
در نهایت، سید ستار هاشمی-وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- روز چهارشنبه، در راس هیاتی به استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرد. او در حاشیه این سفر از دستور کار رفع فیلترینگ همه پلتفرم ها خبر داد. او در این زمینه گفت: در طرحی با محوریت مرکز ملی فضای مجازی و با نگاه فعالانهای که از ابتدا قول داده بودیم، این موضوع در وزارت ارتباطات و فناوری پیگیری شده است. در این طرح، کارگروهی پیشبینی شده است تا ادامه مسیر را دنبال کند. ایسنا،