بیمه معلم فصل تازهای را در آستانه ۳۰ سالگی تجربه میکند که چشمانداز آینده این شرکت را بهتر به تصویر میکشد و شاخصها نشان از نمایان شدن آثار مثبت تغییر راهبرد دارد. این تغییر به ویژه در دوران فعلی مدیریت بیمه معلم میتواند مسیر سودسازی شرکت را همچنان سبز نگه دارد و سهم آن در بازار را با ریسک کمتر و پرتفوی بهینهتر ارتقا دهد.
به گزارش توانانیوز ، روابط عمومی بیمه معلم و به نقل از دنیای بیمه، در حالی سال ۱۴۰۲ را با درآمد ۷۵ هزار و ۲۲۲ میلیارد ریالی از محل حق بیمه تولیدی به پایان رساند که در ۹ ماهه نخست امسال موفق شده تا یک رکورد در فروش را تجربه کند و بیش از بودجه پیشبینی شده سال ۱۴۰۳ را محقق سازد. این شرکت با سرمایه ثبت شده ۵ هزار و ۸۱۰ میلیارد ریالی روی حق بیمه ۱۱۶ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریالی حساب باز کرده بود که اکنون و در پایان آذرماه بر اساس گزارش بیمه مرکزی موفق شده به فروش ۱۲۱ هزار و ۱۲۱ میلیارد ریالی دست پیدا کند و جایگاه دهم را در صنعت بیمه به خودش اختصاص دهد.
جهش فروش بیمه معلم
این شرکت در ۹ ماهه نخست امسال توانسته تا حق بیمه تولیدیاش را بیش از ۱۳۳ درصد رشد دهد که یک رکورد به حساب میآید به نحوی که سهم ۳.۶۱ درصدی را در اختیار گرفته است. این در حالی است که سهم بیمه معلم از کیک بیمه کشور از ۴ درصد در سال ۱۳۹۸ به تدریج در مسیر نزولی قرار گرفته و در سال ۱۴۰۲ به کف ۲.۷ درصد رسید و تغییر راهبرد این شرکت باعث شده تا سهم و رتبه بالاتری را در ۹ ماهه گذشته تجربه کند.
جشن تولد با کیک متفاوت
بیمه معلم در حالی تولد ۳۰ سالگیاش را جشن میگیرد که در ۹ ماهه همین امسال بالغ بر یک میلیون و ۲۶۱ هزار و ۵۳۶ فقره بیمهنامه صادر کرده و سهم ۲.۱۱ درصدی را از این منظر به خودش اختصاص داده است. سهم این شرکت از کل خسارت پرداخت شده صنعت بیمه تا پایان آذرماه بالغ ۳.۱۹ درصد بوده و میزان خسارت پرداخت شده هم رشد ۹۹ درصدی داشته است.
بر اساس اعلام بیمه مرکزی، ضریب خسارت بیمه معلم هم اکنون از میانگین کل صنعت پایینتر بوده و در پایان سال گذشته به ۷۸ درصد رسیده است.
چرخش معلم از زیان به سمت سود
بیمه معلم در سال ۱۴۰۱ با زیان ۲ هزار و ۶۱۴ میلیارد و ۵۶۷ میلیون ریالی مواجه بود و سهامداران این شرکت به ازای هر سهم ۴۵۰ ریال زیان را تجربه کردند و در یک سال بعد این چرخه زیان متوقف و در پایان سال گذشته به سود خالص ۲۳۵ میلیارد و ۵۰۴ ریال یعنی ۴۱ ریال سود به ازای هر سهم دست پیدا کرد. سود خالص این شرکت در نیمه نخست امسال هم ۲۱ درصد رشد کرده و به رقم ۵۲۰ میلیارد و ۵۸۸ میلیون ریال رسیده و برآورد میشود که با بهبود شاخصها هم کیفیت و هم کمیت این سود در آینده بهتر و مستحکمتر شود و زیان انباشته بیمه معلم به صفر برسد و این شرکت بر مدار سودسازی پایدار حرکت کند.
اصلاح پرتفوی معلم با مدیریت ریسک
بررسیهای دنیای بیمه نشان میدهد که ۵۴ درصد از حق بیمه تولیدی بیمه معلم در ۹ ماهه نخست امسال به رشته درمان اختصاص پیدا کرده و سهم رشته ثالث و حوادث سرنشین، ۱۶ درصد، بدنه خودرو ۴ درصد، زندگی ۱۴ درصد و سایر رشتهها هم ۱۲ درصد بوده است. این در حالی است که سهم درمان از خسارتهای پرداختی ۶۰ درصد، ثالث و حوادث سرنشین ۲۲ درصد، بدنه خودرو ۵ درصد و زندگی ۹ درصد برآورد شده است.
اما اصلاح پرتفو و دقت در مدیریت ریسک باعث شده تا بیمه معلم از دالان پرریسک عبور کند و با چشمپوشیدن از تمدید قراردادهای زیانده با بیمهگزاران بزرگ، به نرخدهی فنی و دقیق روی آورد و خود را در مسیر سود قرار دهد. افزون بر اینکه سهم شبکه فروش هم در حال رشد است و این شرکت با ۸۶ شعبه در همه مراکز استانها و حتی برخی شهرستانهای ایران، دسترسی بیمهگزاران به خدمات و دریافت خسارت به موقع و دقیق را سرعت داده است. اجرای برنامه توسعه همکاری با کارگزاران و رصد وضعیت عملکردی شبکه نمایندگان باعث شده تا تعداد کارگزاران همکار این شرکت از ۷۳۴ کارگزار در پایان سال گذشته به ۷۴۸ کارگزار و تعداد نمایندگان از ۱۳۶۷ نماینده به ۱۳۸۷ نماینده افزایش یابد.
تزریق خون تازه در کالبد معلم
سرمایه بیمه معلم از زمان تولد تا پایان سال ۱۴۰۲ ۹ بار افزایش یافته و در سال جاری به پیشنهاد هیات مدیره و رای سهامداران تصمیم گرفته شده تا سرمایه این شرکت از محل آورده نقدی و مطالبات به ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برسد. بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده ثبت افزایش سرمایه این شرکت انجام شده است.
با این حال سهامداران بیمه معلم برای اینکه به چشمانداز ۵ شرکت برتر صنعت بیمه برسند و به سود مطلوب دست یابند، یک راه آن تلاش برای افزایش سرمایه بیشتر خواهد بود. افزایش رضایت مشتریان، توسعه بازار، افزایش بهرهوری و سودآوری از جمله اهدافی است که هیات مدیره این شرکت برای امسال پیشبینی کرده که رسیدن به این اهداف تلاش مضاعفی را به همراه داشته و در آینده با بهبود ترکیب پرتفوی، کاهش مطالبات و افزایش منابع و سود سرمایهگذاریها میتوان روی استمرار سودسازی این شرکت حساب ویژه باز کرد.
استحکام بیمه معلم با توانگری بالا
بر اساس اعلام بیمه مرکزی در حال حاضر ظرفیت مجاز نگهداری ریسک بیمه معلم ۹ هزار و ۵۹ میلیارد و ۵۸۴ میلیون ریال است و این شرکت در جایگاه یازدهم در بین ۳۵ شرکت بیمهای سرزمین اصلی قرار دارد که بهبود نسبت توانگری مالی این شرکت در آینده بر ۲ شاخص ظرفیت مجاز نگهداری ریسک و نسبت توانگری مالی اثر مثبت خواهد گذاشت.
در حال حاضر نسبت توانگری مالی بیمه معلم برای سال جاری ۱۴۳ درصد و سطح یک است و از سطح یک توانگری مالی بیمه معلم برای چهارمین سال متوالی خبر میدهد.
معلم در حاکمیت شرکتی اول شد
بیمه معلم، با کسب بالاترین امتیاز حاکمیت شرکتی در میان شرکتهای فرابورس بیمهای، توانسته است برتری خود را در زمینه مدیریت و شفافیت نشان دهد. اتفاقی تاریخی و رتبهای که این شرکت را نسبت به رقبا در وضعیت متمایز قرار داده و این جایگاه همچنین میتواند منجر به افزایش اعتماد مشتریان، فروش بیشتر و جذب مشتریان جدید شود. در نهایت، این امتیاز کمک میکند تا بیمه معلم در فرآیند تأمین مالی، از نرخ بهره کمتری بهرهمند شود و ریسکهای کمتری برای سرمایهگذاران ایجاد کند.
براساس اعلام شرکت فرابورس ایران، بیمه معلم با کسب ۹۷.۵۴ از ۱۰۰ امتیاز در شاخص حاکمیت شرکتی، در جایگاه نخست در میان شرکتهای بیمهای قرار گرفت. این رتبه همچنین موجب قرار گرفتن بیمه معلم در جایگاه ۳۶ از میان ۲۰۱ شرکت در صنایع مختلف شده است. قرار گرفتن در رتبه اول حاکمیت شرکتی برای این شرکت میتواند نقطه عطفی باشد که باعث افزایش انگیزه آن برای اجرا کردن برنامههایی در زمینههای گزارشگری مالی، شفافیت اطلاعات، و مدیریت ریسک باشد تا بتواند این جایگاه را حفظ کند. این برنامهها شامل بهبود فرآیندهای گزارشگری، تقویت سازوکارهای حفاظت از حقوق سهامداران و افزایش مسئولیت اجتماعی میشود.
بدون تردید، این موفقیت به دست آمده در نتیجه عملکرد برجسته هیاتمدیره و مدیرعامل بیمه معلم در زمینههای مختلفی مانند شفافیت، پاسخگویی و افشای اطلاعات است و انتظار میرود با خیز این شرکت برای رشد شاخصهای بیمهگری و اقتصادی خود، شاهد اتفاقات مثبتی در ماهها و سال آینده باشیم.