بین الملل

هدف عربستان از میزبانی مذاکرات آمریکا – روسیه

رسانه آمریکایی نوشت: ولیعهد عربستان سعودی که روابط خوب با «دونالد ترامپ» و «ولادیمیر پوتین» روسای جمهور آمریکا و روسیه را حفظ کرده، قصد دارد با میزبانی مذاکرات طرفین درباره صلح اوکراین و ایفای نقش به عنوان یک میانجی، برای تقویت اهرم فشار خود در پرداختن به مسائل منطقه‌ای، از جمله موضوع غزه و تشکیل کشوری فلسطینی استفاده کند.

 به گزارش توانانیوز،‌ میزبانی عربستان برای نشست مهمی در راستای نزدیکی روابط آمریکا-روسیه، نشان‌دهنده خواست این کشور برای تبدیل شدن به بازیگری جهانی با قابلیت میانجیگری موفقیت‌آمیز برای درگیری‌های بین‌المللی است که یکی از اهداف آن تقویت اهرم فشار ریاض در مذاکرات غزه پساجنگ است.

شبکه سی‌ان‌ان با این مقدمه در گزارشی نوشت: یک مقام سعودی به سی‌ان‌ان گفته عربستان سعودی انتظار دارد با نشست امروز آمریکا و روسیه نقشی فراتر از میزبانی برای ایفای نقش میانجی را داشته باشد. مشاور امنیت ملی عربستان سعودی ریاست تیم مذاکره‌کننده این کشور را بر عهده خواهد داشت.

محل این مذاکرات که به گفته «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین، «به طور کلی مناسب» آمریکا و روسیه است، عمدتا، یک پیروزی برای «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی محسوب می‌شود. او به دنبال متحول کردن این کشور غنی از نفت و تبدیلش به کشوری است که بتواند از ثروت کلانی که دارد، قدرت نرم کسب کند.

«علی شهابی» تحلیلگر سعودی در این باره می‌گوید، «فکر نمی‌کنم جای دیگری باشد که بن سلمان بتواند هم با ترامپ و هم با پوتین ارتباط خوبی برقراری کند. این رویداد به اعتبار و آوازه عربستان سعودی کمک می‌کند و قدرت نرم آن در منطقه و جهان را افزایش می‌دهد.

عربستان سعودی در چند سال اخیر، با امید جذب سرمایه‌گذاری‌های میلیاردی برای تحقق «چشم‌انداز ۲۰۲۳»، برنامه ولیعهد سعودی برای تنوع‌بخشی به اقتصادی عربستان در کنار صنعت نفت آن، سیاست‌های خود را به سمت بی‌طرفی در درگیری‌های جهانی سوق داده است.

در همین راستا، بن سلمان پس از سال‌ها جنگ با انصارالله یمن، از این کشور عقب‌نشینی کرده و در حال بهبود روابط با ایران، رقیب منطقه‌ای خود بوده و در عین حفظ روابط نزدیک با غرب، با چین و روسیه نیز روابط نزدیکی دارد.

دوستی با ترامپ و پوتین

سی‌ان‌ان در ادامه نوشت: عربستان سعودی علاوه بر میزبانی مسابقات بوکس و جشنواره‌های موسیقی الکترونیک، با میزبانی رویدادهایی برای جمع‌آوری کمک‌های بشردوستانه و کنفرانس‌های صلح، به دنبال ارائه تصویری از خود به عنوان یک آشتی‌دهنده جهانی بوده است؛ ریاض در اوت ۲۰۲۳ میزبان یک کنفرانس دو روزه درباره صلح اوکراین با مشارکت نمایندگان بیش از ۴۰ کشور (البته بدون روسیه) و در فوریه همان سال نیز ۴۰۰ میلیون دلار به اوکراین کمک کرد.

برجسته‌تر شدن نقش بن سلمان به عنوان چهره‌ای صاحب‌نفوذ در مذاکرات ناشی از روابط نزدیک او با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا است که در میان هجمه‌ها علیه ولیعهد جوان پس از قتل «جمال خاشقجی» خبرنگار دو تابعیتی آمریکایی-سعودی روزنامه واشنگتن‌پست توسط عوامل سعودی، از او حمایت کرد.

ترامپ در سال ۲۰۱۷، سنت‌شکنی کرده و  عربستان سعودی را به عنوان اولین مقصد سفر خارجی ریاست‌جمهوری آمریکا برگزید. با وجود این که ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ پیروز نشد، عربستان سعودی روابط نزدیک با او را حفظ کرده و ۲ میلیارد دلار در شرکتی سرمایه‌گذاری‌ کرد که «جارد کوشنر» داماد ترامپ ریاست آن را بر عهده دارد و برنامه‌هایی را برای احداث برج‌های ترامپ در عربستان اعلام کرد./ایستا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا