تعیین تکلیف مصوبه جنجالی کنکور

اگر چه جرقه «تاثیر قطعی معدل در کنکور» برای اولین بار در سال ۱۴۰۱ با تصویب مصوبه جنجالی شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت دوازدهم زده شد؛ اما پس از سه سال کشمکش بین موافقان و مخالفان، در نهایت یک ماه پیش پرونده تاثیر قطعی یا مثبت معدل در دورههای یازدهم و دوازدهم برای همیشه تعیین تکلیف شد.
به گزارش توانانیوز،، برای اولین بار در سال ۹۸ بود که شورای سنجش و پذیرش دانشجو در چهاردهمین جلسه خود که با حضور وزیران علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش و اعضای شورای سنجش و پذیرش دانشجو برگزار شده بود، مصوب کرد سوابق تحصیلی متقاضیان ورود به دانشگاهها و موسسات آموزش عالی از طریق آزمون سراسری در سال ۱۳۹۸ با «حداکثر ۳۰ درصد تأثیر مثبت» در نظر گرفته شود.
مدیران کلان آموزش کشور در این جلسه تصمیم گرفتند به منظور پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی از سال ۱۳۹۹ به بعد در رشته محلهای با آزمون، میزان و نحوه سوابق تحصیلی، حداکثر ظرف یک ماه توسط کارگروه تهیه و برای تصویب و اعلام به شورای سنجش و پذیرش ارائه شود.
پس از این بود که داوطلبان علاوه بر مساله کنکور که ذاتا خود دارای استرس و اضطراب است، درگیر مفاهیم و موضوعات دیگری نظیر تاثیر معدل در این آزمون سرنوشت ساز شدند که استرس و نگرانی آنها را در این رقابت بزرگ دوچندان کرد؛اگرچه در ابتدا تاثیر معدل در کنکور به صورت مثبت اعلام شد. به این معنی داوطلبانی که معدل بالاتری در آزمون نهایی دوره دواردهم داشتند این نمره در رتبه کنکور آنها تا ۳۰ درصد اعمال می شد(تاثیر مثبت معدل)؛ اما اگر این معدل پایین بود صرفا نمره آزمون به عنوان رتبه داوطلب اعلام می شد و نمره معدل در کنکور آنها تاثیری نداشت(تاثیر منفی معدل).
ماجرای کشدار و بحث برانگیز تاثیر معدل در کنکور زمانی به مذاق کنکوری ها خوش نیامد که حدود ۶ سال پیش با تصویب مصوبه «تاثیر قطعی معدل در کنکور» زلزلهای در بین دانش آموزان، پشت کنکوری ها و خانواده ها ایجاد شد که پس لرزه های آن در دولتهای سیزدهم و چهاردهم نیز ادامه یافت؛ بهطوریکه این موضوع به شعارهای انتخاباتی کاندیدهای ریاست جمهوری هم راه یافت و هر یک از آنها به نوعی قول تعیین تکلیف این موضوع را دادند.