پایگاه خبری توانا نیوز

*مسعود دانشمند

دلیل تشدید گرانی ها و رشد تورم نشانه چیست؟ چرا هنوز به وضعیت ایجاد شده در اقتصاد کشور خوشبینانه نگاه می شود؟ در حالی که شرایط اقتصاد ایران نسبت به سال های قبل ملتهب ترشده است، اصرار دولتمردان مبنی بر کاهش نرخ تورم و بهبود وضعیت اقتصادی کشورکماکان رو به افزایش است.

در حالی‌که مقامات اقتصادی وعده داده بودند قرار نیست شوک اقتصادی در راه باشد، حالا دلار ترمز بریده و کارشناسان اقتصادی از آن به‌عنوان تهدیدی جدید برای اقتصاد نام می‌برند. حالا در این روزها امیدی به سرانجام برجام نیست و احتمال کاهش صادرات کالا ونفت بیشتر شده است.

امسال افزایش نرخ ارز سقوط ارزش پول ملی ایران را به دنبال داشته است. موضوعی که اثرات آن را می‌توان روی گرانی بهای کالاها در بازارهای‌ مختلف و در نهایت فقر فراگیر مشاهده کرد که در پی این وضعیت، کاهش فروش، افزایش تعدیل نیرو در صنایع، احتمال ورشکستگی گسترده و فرار سرمایه، ابراز نگرانی فعالان اقتصادی وصاحبان نظر در اقتصاد کشور را بیشتر کرده است.

نوسانات نرخ دلاربه عنوان عامل تهدید کننده اصلی اقتصاد ایران به حساب می آید؛ موضوعی که بیش از هر عاملی، امکان پیش‌بینی تحولات اقتصادی را از فعالان اقتصادی طلب می‌کند.

کُند شدن معاملات خارجی، کاهش قدرت خرید مردم، گرانی تولید، راه سخت رسیدن به توسعه اقتصاد را سخت تر کرده است.

افزایش سرعت ماهانه پایه‌پولی در ماه‌های اخیر، تامین اعتبارات ارزی مورد نیاز دولت  توسط بانک مرکزی، به منظور جبران آثار حذف تخصیص ارز ترجیحی برای واردات  کالاهای اساسی است.

به نظر می‌رسد که تبعات حذف ارز ترجیحی ادامه دارد و پایه پولی همچنان به واسطه اجرای نادرست این طرح در حال افزایش است.

شوکی که بدنبال تکرار اشتباهات احتمال ویرانی بیشتر در اقتصاد را بهمراه خواهد داشت.

نرخ شاخص ارزی در کانال 35 هزار تومان این نگرانی را ایجاد کرده که افزایش  ارزش دلار به نسبت سایر ارزها در سطح بین‌المللی، تورم ۵۰ درصدی، تداوم مشکلات اجتماعی، اخبار مربوط به تحریم‌ها و برجام و همچنین تهدیدات کشورهای همسایه نتواند ترمز دلار را بکشد واین روند تا مرز 40 هزار تومان وشاید هم بیشتر پیش برود  .

کارشناس مسائل اقتصادی*

مطالبمرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین خبرها

پربازدیدها

مطالب پیشنهادی