پایگاه خبری توانا نیوز

  زمانی که بازار مسکن در رکود تورمی بسر می برد، گزارشات از گرانی مصالح ساختمانی به ویژه سیمان خبر می دهد که برخی به بهانه گرانی دلار و افزایش قیمت های جهانی باعث افزایش قیمت ساخت و ساز خانه می شوند.  

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری توانا، یکی از مهم‌ترین عوامل در افزایش و رشد ساخت‌و ساز مسکن ثبات قیمت مصالح ساختمانی است و این افزایش قیمت باعث کاهش انگیزه ساخت و ساز شده‌ است.

در حالی که بسیاری از سازندگان از افزایش قیمت مصالح ساختمانی گله مند هستند اما رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی خط بطلان بر گرانی افزایش قیمت مصالح ساختمانی کشید.

این روزها زمزمه افزایش قیمت مصالح ساختمانی ورد زبان بسیاری از سازندگان و انبوه سازان مسکن شده است مصالح ساختمانی که بنای اصلی واحد مسکونی را شامل می شود و همین امر خود زمینه ساز افزایش قیمت تمام شده ساخت مسکن می شود.

در حالی که این روزها کم ترین قیمت تمام شده واحد مسکونی بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان است اما گزارشات میدانی حاکی از آن است که با افزایش قیمت سیمان، مس، یونولیت بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ درصد به طور قطع میانگین قیمت ساخت به بیش از ۲۰ میلیون تومان رسیده است.

در همین رابطه فرشید پورحاجت دبیر انجمن انبوه سازان مسکن در گفت‌وگو با توانا با بیان اینکه عدم کنترل قیمت‌ها در بازار مصالح ساختمانی باعث کاهش تولید شده چراکه مصالح ساختمانی تاثیر مستقیمی بر قیمت تمام شده ساختمان و واحدها دارد؛ گفت: در حالی که تنها نرخ تورم خود عامل افزایش قابل توجه قیمت مصالح ساختمانی می‌شود در این شرایط اتفاق بسیار اشتباهی که در بازار رخ داده این است قیمت‌ها با نرخ جهانی و  دلار  در بازار داخلی ارزیابی می شود.

وی تصریح داشت: این موضوع بارها تأکید شده که تعیین قیمت مصالح ساختمانی با ارز و قیمت های خارجی کار درستی نیست چراکه نه سازنده بادلار مسکن می سازد و  نه خریدار با دلار اقدام به خرید خانه می کند.

پور حاجت گفت: همچنین با اعمال قیمت‌های جهانی در شرایطی که مصالح ساختمانی تولید داخل هستند و  عمدتا با یارانه انرژی تولید می‌شوند و مواد اولیه آن از معادن کشورمان تامین می‌شود، بسیار اشتباه است.

او ادامه داد: متاسفانه اخیرا هم شاهد آن هستیم که مس که در سیم و کابل های واحدهای مسکونی مورد استفاده قرار می‌گیرد هم دچار افزایش بیش از ۴۰ درصد شده است که همین موضوع خود معضل جدید بسیاری از سازندگان در ماه های اخیر شده است.

پور حاجت اظهار کرد: دولت باید در این زمینه تدابیر لازم را در دستور کار قرار دهد چراکه اجرای این موارد خود زمینه ساز تشدید رکود در ساخت وساز می شود و بسیاری از سازندگان از اتمام واحدهای مسکونی خود نا امید شده که در آینده این موضوع شاهد تشدید و رشد قیمت واحدهای مسکونی خواهد شد.

  قیمت مصالح ساختمانی تا این لحظه افزایش نداشته است  

برخلاف این اظهار نظر ها اما کاظمی رئیس اتحادیه مصالح فروشان کشور در گفت‌وگو با توانا گفت:هنوز هیچ تغییری در قیمت نهاده های ساختمانی اجرا نشده و  تمامی ادعای اخیرا مبنی بر افزایش قیمت مصالح ساختمانی را به طور کامل تکذیب می کنم و نه تنها افزایش قیمتی نداشته ایم بلکه شاهد کاهش قیمت مصالح ساختمانی نسبت به چند ماه گذشته هم هستیم.

او گفت: نه تنها مصالح ساختمانی افزایش نیافته بلکه تخفیف های هم در این زمینه برای سازندگان هم وجود دارد. برخی از انجمن ها پیش از این با تخفیف های مصالح ساختمانی خود را تهیه می کردند.

رونق بازار ملک با چاشنی تورم مصالح ساختمانی

در همین زمینه هم سیف الله امیری مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت هم موضوع گرانی سیمان را تکذیب کرد و به توانا گفت :هر پاکت سیمان در بازار ۳۳ هزار تومان است بنایراین تمامی شایعه ها در این خصوص را رد می کنم.

او گفت: قیمت سیمان در هفته‌های گذشته نه تنها افزایش نداشته است، بلکه با کاهش نیز مواجه شده است.

ایجاد چنین شایعاتی در بازار باعث می شود که در این بخش تنها مصرف کنندگان و خریداران مسکن ضرر کنند چراکه بازار مسکن این روزها با کوچکترین نوساناتی دچار التهاب شده و در نتیجه با افزایش قیمت روبرو شده و افرادی که حتی قصد خرید و یا ساخت واحد مسکونی خود را دارند با رشد چشمگیر قیمت مسکن تمامی برنامه های آنها بهم می‌ریزد.

مطالبمرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین خبرها

پربازدیدها

مطالب پیشنهادی