یکی از سه موج سالیانه آنفلوآنزا در کشور که از اوایل مهر ماه تاخت و تازش را آغاز کرده بود، فروکش کرده، اما به گفته وزارت بهداشتیها باید برای دو موج دیگر که در بهمن ماه امسال و اردیبهشت سال آینده رخ خواهند داد، از هم اکنون آماده بود.
به گزارش پایگاه خبری توانا ، به گفته کارشناسان سلامت کشور، امسال آنفلوآنزا شیوعش را در ایران خیلی زود آغاز کرد؛ به همین دلیل هم با فروکش کردن موارد ابتلا و مرگ ناشی از کووید ۱۹ در کشور و همچنین با آغاز فصل سرما و بازگشایی مدارس و دانشگاهها، شاهد بروز و افزایش موارد آنفلوآنزا از اواخر شهریور ماه و ابتدای مهر ۱۴۰۱ در کشور بودیم.
در عین حال از اواخر آبان ماه سال جاری بود که به تدریج متخصصان عفونی کشور و مسئولان سلامت، از کاهش موارد آنفلوآنزا در کشور خبر داده و اعلام کردند که به طور کلی تعداد موارد آنفلوآنزا در کشور رو به کاهش است و از آنجایی که روند سالیانه بیماریهای حاد تنفسی در کشور امسال زودتر آغاز شد، طبعا زودتر هم رو به کاهش میگذارد. بر همین اساس هم دکتر حسین فرشیدی – معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه موارد آنفلوآنزا در کشور ظرف دو هفته گذشته کاهش خوبی در سطح بیمارستانها داشته است، اعلام کرد که در حال حاضر موج آنفلوآنزا در حال فروکش کردن است و وضعیت بیمارستانهای ما این موضوع را نشان میدهد. به طوری که آمارهای بیمارستانی ما کاهش شیوع را نشان میدهد. دو هفته قبل آمار آنفلوآنزا افزایش بسیار شدیدی را داشت، اما ظرف دو هفته کاهش خوبی حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد در سطح بیمارستانها میبینیم.البته باید توجه کرد که طبق اعلام متخصصان و مسئولان بهداشتی حوزه سلامت، بروز سالیانه آنفلوانزا بهطور معمول دارای سه موج است؛ موج اول بروز بیماری معمولا در ابتدای فصل پاییز رخ میدهد. موج دوم معمولا با شدت کمتر از اولی، در ماههای بهمن و اسفند بوده و موج سوم، در اردیبهشتماه سال بعد رخ میدهد. بر همین اساس هم طبق اعلام وزارت بهداشت، دکتر شهنام عرشی- سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت بر ضرورت آمادگی برای بروز موج دوم آنفلوآنزا در کشور تاکید و اعلام کرده است که بروز بیماری آنفلوانزا از اواخر مهرماه سال جاری آغاز شد و در اواسط آبانماه به اوج خود در موج اول رسید و هماکنون در سیر نزولی پیک بروز اولیه این بیماری قرار داریم.
وی همچنین بر لزوم آمادگی برای بروز موج دوم این بیماری در بهمنماه امسال تاکید کرد و گفت: در این راستا آموزش بهداشت فردی و اجتماعی با تاکید بر استفاده از ماسک، بهخصوص در اماکن بسته و بدون تهویه، شستوشوی مرتب دستها، تهویه مناسب، بهویژه در اماکن تجمعی، انجام واکسیناسیون آنفلوانزا در گروههای هدف و اولویتدار، بسیار ضروری است.
به گفته عرشی، به دلیل احتمال ابتلا به بیماری در تمام فصول سال، انجام واکسیناسیون آنفلوانزای سالیانه منوط به انجام آن تنها در اوایل مهر ماه نبوده و در هر زمانی از سال و برای گروههای اولویتدار، با توجه به دسترسی به واکسن آنفلوانزا، الزامی و ضروری است.
وی همچنین از مردم خواست که در صورت علامتدار بودن به پزشک مراجعه و از مصرف خودسرانه دارو و خوددرمانی پرهیز کنند. مبتلایان به آنفلوآنزا نیز تا رفع علامتهای حاد بیماری، در محل کار و مدرسه حاضر نشوند.