چند وقتی است که طرح مالیات بر عایدی سرمایه برای مقابله با سفتهبازی و سوداگری در بازارهای مالی مطرح است و اجرای این طرح در این مدت با فراز و فرودهایی همراه شد؛ هرچند کارشناسان بر این باورند که اجرای کامل چنین برنامه ای نیاز به مدیریت جامع و مدیران کارآمد دارد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری توانا،این طرح در سال ۹۸ بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت اما مدتی مسکوت ماند و باتوجه به اینکه در حال حاضر دولت برای کسب درآمد خود با چالش مواجه شده است، دوباره بر سر زبانها افتاد بهطوری که به گفته سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، طرح مالیات بر عایدی سرمایه تا پایان سال مورد بررسی و تصویب قرار میگیرد و با توجه به برنامه هفتم توسعه، لایحه بودجه ۱۴۰۲ و شلوغ بودن دستور مجلس، نمیتوان اظهارنظر دقیقی درباره زمان تصویب طرح مالیات بر عایدی داشت، اما بدون شک این طرح در مجلس یازدهم به نتیجه میرسد. دراین میان باید دید اجرای این طرح چه تأثیری بر بازار سرمایه میگذارد؟
در همین رابطه حمیدرضا جیهانی، کارشناس بازار سرمایه درگفتگو با خبرنگار توانا گفت: مهمترین کارکردی که طرح مالیات بر عایدی سرمایه میتواند داشته باشد این است که در اقتصاد ملی فعالیتهای سفته بازانه را مدیریت میکند و به دنبال آن کاهش میدهد.
او ادامه داد: چون اعدادی که درمورد فعالیتهای سفته بازانه مانند دلالی در بازار ارز، بازار سکه، طلا، خودرو و … وجود دارد را به نوعی میتوان گفت سمی هستند که به جان فعالیتهای اقتصادی واقعی افتاده و در نهایت میتواند به رشد GDP کشور منجر شود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: حال اگر طرح مالیات بر عایدی سرمایه تصویب شود، تمام فعالیتها در چارچوب قرار میگیرند و Gainهای این موضوعات که درصدهای بسیار زیادی نیز هستند شامل حوزههای مالیاتی میشوند و میتواند به این سمت و سو رود که این فعالیتها را مدیریت شده قرار دهد.
جیهانی گفت: همچنین به جای اینکه افراد بخواهند فعالیتهای خود را در بازارهای غیررسمی انجام دهند، میتوانند وارد بازارسرمایه شوند، از جذابیتهای آن بهره ببرند و در نهایت قطعا این طرح برای بازار سرمایه مثبت است.
این فعال اقتصادی تأکید داشت: قطعاً موضع گیری سفته بازان به طرح مالیات بر عایدی سرمایه خوب نیست چراکه دست دلال بازی در بیشتر بازارها از جمله بازار سرمایه به مراتب کمتر خواهد شد.