در حالی که کشورهای خارجی با حمایت کامل مالی همواره از مهاجرت و یا ناراحتی خلبانان و مهمانداران خود جلوگیری می کند اما در ایران همواره شاهد آن هستیم که حقوق خلبانان و مهمانداران در این بخش زمینه ساز مهاجرت و در برخی از مواقع تجمع مقابل شرکت های هواپیمایی می شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری توانا ،همواره از سال های گذشته با تشدید تحریم ها علیه ایران و از همه مهم تر بخش هوایی که شاهد سخت ترین و دشوارترین تحریم ها بوده بخش پروازی وهوایی ایران دچار معضلات ومشکلات بسیار زیادی شده است که یکی از این مشکلات افزایش سن ناوگان هوایی وکاهش امنیت در این بخش بوده است که این معضلات و از سوی دیگر مشکلاتی دیگر از جمله حقوق پایین کرو پروازی باعث شده که از سال های پیش شاهد مهاجرت آنها به ایرلاین کشورهای خارجی به ویژه ایرلاین های کشورهای حاشیه خلیج فارس باشیم.
براساس این گزارش با توجه به تبحر بسیار بالای خلبانان ایرانی و همچنین کرو پروازی بسیاری از ایرلاین های خارجی همانند سایر بخش های دیگر موقعیت و بسته های جذابی را برای کادر پروازی ایران محیا کرده اند که این امر خود باعث شده که به دلیل حقوق های پایین در این بخش زمینه برای مهاجرت آنها بیش از گذشته فراهم شود.
گفتنی است در حالی که یک خلبان در کشورهای دیگر بین 12 تا 15 هزار دلار دستمزد میگیرد در ایران یک خلبان در همان گرید کاری حدود 10 درصد این مبلغ را دریافت میکند، موضوعی که میتواند انگیزه قدرتمندی برای مهاجرت خلبانها قلمداد شود.
اما پایین بودن دستمزد یکی از دلایل مهاجرت خلبانان است. بحث اشتیاق برای پیشرفت و تجربه فعالیت در ایرلاینهای سایر کشورهای دنیا هم میتواند یکی از مهمترین دغدغههای خلبانها به ویژه نسل جدید آنها باشد.
به گزارش توانا،موضوع دیگری که میتواند روند مهاجرت خلبانها را سرعت بخشد و همواره یکی از نارضایتیهای آنها بوده بحث عدم حفظ شأن و منزلت کاری آنها از سوی شرکتهای هواپیمایی است. تعدادی از ایرلاینها وثیقههای میلیونی از خلبانهای خود دریافت میکنند تا مانع خروج آنها از کشور شوند، ضمن اینکه بسیاری از خلبانها از بیتوجهی مسوولان ایرلاینها به اهمیت شغل خلبانی ناراضی هستند.
در کنار تمام این عوامل کاهش سفرهای هوایی پس از افزایش نرخ ارز که افت فعالیت خلبانها را به همراه دارد، بالابودن سن ناوگان فعال کشور و به تبع آن کاهش ایمنی پروازها از دیگر عواملی است که دور جدید مهاجرت خلبانها به خارج از کشور را به همراه داشته است.
براساس این گزارش افزایش مهاجرت و بحث داغ کوچ مهانداران ایرانی زمینه ساز این موضوع شد که پیامک و تبلغیات گسترده ای در فضای مجازی منتشر شود که البته سازمان هواپیمایی کشور به صورت کامل هشدارهای را در رابطه با این پیامک ها داده واعلام کرده است که فریب این تبلیغات را نخورند.
از خلبانان و مهمانداران ایرانی حمایت می کنیم
براساس این گزارش محمد محمدی بخش رئیس سازمان هواپیمایی کشور به خبرنگار توانا گفت: مهمانداران و خلبانان ایرانی جزو بهترین و حرفه ترین گروه های کرو پروازی هستند و دقت و هوش بالای خلبانان ایرانی باعث شده که بسیاری از کشورهای همسایه به دنبال جذب این خلبانان باشند.
او گفت: سازمان هواپیمایی کشور به صورت کامل از تمامی مهمانداران و خلبانان ایرانی حمایت می کند.
به گزارش توانا،براساس این گزارش در حال حاضر با وجود مشکلات بسیار زیادی که گریبان گیر این بخش هوایی شده امیدوار هستیم که با حمایت بیشتر وقاطع تر از مهمانداران و خلبانان ایرانی شاهد کاهش موج مهاجرت این بخش به کشورهای همسایه باشیم./م.ک