کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است؛ برنامهریزی در برنامههای توسعهای به این معنا است که همه برنامهها به سوی این اهداف کانالیزه شوند و در رابطه با توسعه برنامه هدفمند برنامه ریزی شود.
محسن خدابخش، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری توانا درباره هدفگذاریهای برنامه هفتم توسعه گفت:
کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: نکته مهم و حائز اهمیت این است که بر بایدها و اصول در تدوین و تصویب بودجه کشور تاکید شده و تلاش صورت گیرد تا بودجهای قابل تحقق و اجرا از مجلس بیرون آید که تبعات تورمی و نقدینگی به همراه نداشته باشد.
خدابخش اظهار کرد: بودجه، جان کلام اداره مناسب کشور در برنامهریزی است. وقتی برنامهریزی وجود نداشته باشد برنامه هفتم توسعه هم به موقع به مجلس ارایه نمیشود.
نگاه نمایندگان در تصویب بودجه ملی باشد نه منطقهای
خدابخش درباره نرخ ارز در بودجه و راهکارهایی که میتواند تبعات معیشتی افزایش نرخ ارز بر مردم را کاهش دهد نیز به توانا عنوان کرد: تصمیمگیران سیاسی و اقتصادی در کنار مجلس باید به این موضوع واقف باشند که اثرات این تصمیمها در زندگی مردم آثاری به دنبال دارد.به نظر میرسد که باید برنامهریزی لازم توسط سازمان برنامه و بودجه به گونهای باشد که بودجه واقعبینانه به مجلس ارایه شود و استدلالهای لازم را در این زمینه ارایه دهند. مجلس نیز در تصویب بودجه به این موضوع توجه کند که با نگاه ملی نه نگاه منطقهای و بخشی بودجه را مصوب کند.
کارشناس مسائل اقتصادی به توانا عنوان کرد: مجلس باید از ابزارهای نظارتی خود هم استفاده کند و اگر هم کسری بودجه پنهان یا امکان عدم تحقق منابع در لایحه بودجه را پررنگ میبیند آن را مصوب نکند، بنابراین اگر بودجه مجلس واقع بینانه نباشد نباید از مجلس بیرون بیاید./ن.ش