«یوسف ایمانی» میگوید: وقتی رکوردی با نامت ثبت میشود همه میگویند یوسف ایمانی سرعتیترین مشتزن جهان است. من میخواهم نام خودم، شهر و کشورم را در همه جا مطرح کنم.
به گزارش پایگاه خبری توانا، یوسف ایمانی مشتزن ایرانی، رکورددار سرعتیترین مشتزن جهان با ثبت در کتاب گینس است. این جوان متولد 11 اسفند 1370، اهل خرمآباد استان لرستان وقتی به استعداد خود در زمینه سرعت مشتزنی پی میبرد از آنجا که شرایط شهر و زادگاهش را برای پیشرفت خود مساعد نمیبینید رهسپار تهران میشود اما هرگز شهرو دیار خودش را از یاد نبرده است.
یوسف تک و تنها در تهران به دنبال تحقق رویاهایش میگردد. او با وجود مشکلات مختلفی که زندگی در یک شهر بزرگ برای یک جوان شهرستانی به همراه دارد اما در کنار آموزش مشتزنی اهداف ورزشیاش را دنبال میکند و در این مدت چندین رکورد در زمینه مشتزنی را کتاب رکوردهای ملی ایران به ثبت رسانده است.
ایمانی با انگیزه و تلاش فراوان همچنان به دنبال ثبت رکوردهای تازهای در کتاب گینس است و میخواهد از این طریق نام خود و شهر و کشورش را در جهان بلندآوازه کند. خبرنگار توانا گفتگویی با او داشته است که در ادامه میخوانیم.
آقای ایمانی از چه زمانی مشتزنی را شروع کردید و چه شد به سمت ثبت رکورد روی آوردید؟
بیش از ۱۶ سال است که دارم مشتزنی میکنم. در حقیقت رشته اصلی من بوکس بوده است. از همان ابتدا سرعت مشتزنی من مورد توجه همگان قرار گرفت و با تشویق اطرافیان به ثبت رکورد روی آوردم. الان حدود سه سالی است وارد حوزه ثبت رکورد شدهام و در این مدت توانستم رکوردهایی را در سطح ملی و جهانی به ثبت برسانم.
کمی از رکوردهای خودتان بگویید؟
من در سطح ملی در آیتمهای مختلفی رکوردشکنی کردم. در زمینه رکورد ضربات مستقیم با ۴۹۷ ضربه در یک دقیقه، در رکورد ضربات مستقیم با دمبلهای یک کیلویی با ۳۵۶ ضربه در یک دقیقه و در رکورد ضربات آپرکات با ۴۹۳ ضربه در یک دقیقه توانستم رکوردهای کشوری را به نام خودم ثبت کنم.
در زمینه ثبت رکورد گینس هم با توجه به اینکه در سطح جهانی قوانین سفت و سختی حکمفرماست در بخش رکورد ضربات مستقیم توانستم با ۴۰۳ ضربه در یک دقیقه در سال ۱۴۰۰ (2021 ) نام خود را به عنوان سرعتی ترین مشتزن جهان در گینس ثبت کنم. رکورد قبلی دست ورزشکاری از کشور اسلواکی با ۳۳۴ ضربه بود که رکورد خود را یک سال قبل از من به ثبت رسانده بود.
چرا ورزش خود را در زمینه مشتزنی و مسابقات بوکس ادامه ندادید؟
من قبل از آنکه به دنبال ثبت رکوردها باشم چندین بار در ردههای مختلف سنی در مسابقات انتخابی تیم ملی بوکس شرکت کردم و حتی در رده جوانان به تیم ملی دعوت شدم اما آن زمان چون دور از شهرستان خودم در شهر دیگری دانشجو بودم نتوانستم به طور حرفهای به مشتزنی ادامه دهم و یک مقدار از فضای مشت زنی و سطح اول این رشته ورزشی دور شدم.
بعد از آن فقط به ثبت رکورد فکر میکردم زیرا وقتی رکوردی با نام تو ثبت میشود همه میگویند یوسف ایمانی سرعتیترین مشتزن جهان است اما در رشته بوکس این شکلی نیست؛ هر سال در هر وزنی سه چهار نفر به اردوی تیم ملی دعوت میشوند که معمولاً نامی از آنها شنیده نمیشود. من میخواهم نام خودم و شهر و کشورم را در همه جا مطرح سازم. در حقیقت تواناییام را در این بخش بهتر دیدم و ثبت رکوردها هم باعث شد دیده شوم.
چرا در شهر خودتان به مشتزنی ادامه ندادید؟
من متولد شهر خرم آباد لرستان هستم تا سه سال پیش یعنی قبل از ثبت رکوردها در لرستان زندگی میکردم اما از آنجا که جای پیشرفت نه تنها برای من بلکه برای هیچ ورزشکاری به دلیل کمبود امکانات و عدم رسیدگی مسوولان استان در انجا فراهم نیست به تهران مهاجرت کردم و خدا را شکر در تهران روند پیشرفت من تسریع شد. با این حال با توجه به علاقهای که به شهر و استانم دارم رکوردم را در گینس با نام لرستان ثبت کردم. در حقیقت الان من و علیرضا بیرانوند دروازهبان تیم ملی فوتبال که پرتاب توپ با دست او در گینس ثبت شده 2 نفری هستیم که از استان لرستان نامهایمان در کتاب گینس ثبت شده است.
متاسفانه هیچ حمایتی از ورزشکاران در استان نمیشود به همین دلیل با وجود آنکه در زمینه ورزشی پتانسیلهای بسیار خوبی در این استان وجود دارد اما لرستان تقریباً در هیچ رشته ورزشی موقعیت مناسبی ندارد و اکثر ورزشکاران نامی لرستان در استانهای دیگر به مدال و افتخارات خود میرسند.
روند ثبت رکوردها در سطح داخلی و بینالمللی چگونه است و تا چه حد نیازمند هزینه است؟
رکوردهای ملی زیر نظر فدراسیون ورزشهای همگانی و کمیته ثبت رکوردها در کتاب رکوردهای ملی ایران ثبت شده است. در کل ثبت رکورد به خصوص در سطح بینالمللی نیازمند صرف هزینه است؛ از هزینههای تغذیه و آمادهسازی و رفت و آمد گرفته تا هزینههای پروسه ثبت رکورد.
از آنجا که مسئولان گینس معمولاً نماینده خود را به ایران نمیفرستند من از طریق مستندسازی رکوردم را در گینس ثبت کردم. من اینجا در تهران بیشتر درآمدم از طریق آموزش مشتزنی است و بدون هیچ اسپانسری و تماماً از درآمد شخصی هزینههای ثبت رکوردم را پرداخت کردم. مستندسازی بالای ۴۰ میلیون تومان هزینه داشت. اگر برای ثبت رکورد در گینس به خارج از کشور برویم بالای ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان هزینه در بردارد. پروسه ثبت کمتر از دو سه روز زمان میبرد اما ثبت رکورد از طریق مستندسازی نیازمند صرف پروسه زمانی ۹ ماهه است.
برنامه بعدیات در زمینه ثبت رکورد چیست؟
ابتدا میخواهم یکی دو رکورد در سطح ملی در آیتمهای سه دقیقهای مشتزنی ثبت کنم چون من تمام رکوردهای آیتمهای یک دقیقهای را در کشور زدهام و بعد از ان آماده ثبت رکوردهای سرعتیترین مشتزنی در زمان سه دقیقهای در جهان و ثبت در کتاب رکوردهای گینس خواهم شد. البته این رکورد سه دقیقهای بسیار سخت است و هم اکنون در اختیار ورزشکاری از کشور اسلواکی است اما اگر اسپانسر خوبی پیدا شود که از من حمایت کند بهطور مسلم این رکورد را شکسته و با نام ایران ثبت خواهم کرد./مریم همتی