امروزه یکی از مهمترین چالشهای نظام بانکی کشور، ناترازی است. این ناترازی از عوامل بلندمدت بالا بودن نرخ تورم به شمار میرود. در دولتهای گذشته وعدههایی برای حل مشکل ناترازی نظام بانکی داده شده بود؛ اما بهدلیل چالشهای بسیاری که در نظام بانکی وجود دارد، این وعدهها محقق نشده است. به گفته کارشناسان، تا زمانی که این ناترازی در سیستم بانکی وجود داشته باشد، اقتصاد کشور نظام متعارف بانکی نخواهد داشت. در همین راستا گروه رسانهای «دنیای اقتصاد»در ویژهنامهای به بررسی ابعاد مختلف ناترازی نظام بانکی پرداخته شده است.
امروز همراه با روزنامه «دنیایاقتصاد» ویژهنامه ناترازی نظام بانکی نیز منتشر شده است. این ویژهنامه به تحلیل ابعاد مختلف ناترازی بانکی در ایران، بررسی علل ریشهای این معضل در نظام بانکی و ارائه راهکارهایی برای رفع آن پرداخته است. در این ویژهنامه، گزارشهایی با موضوعاتی از جمله بررسی ریشههای ناترازی نظام بانکی، چگونگی حل ناترازی بانکها، رویکرد سیاستگذار برای حل معضل ناترازی بانکها، بررسی روند شکلگیری پدیده ناترازی در بانکهای ایران، تحلیل و ارزیابی تاثیر ناترازی نظام بانکی ایران بر رشد اقتصادی، دلایل اشتباه بودن ایده بنگاهداری بانکها و پیشنیازهای گذار بانکها از بنگاهداری به بنگاهسازی به چاپ رسیده است.
در این گزارشها، شماری از کارشناسان و صاحبنظران از جمله فرهاد نیلی اقتصاددان، فرشاد محمدپور معاون نظارت و تنظیمگری بانک مرکزی، بهاءالدین حسینیهاشمی مدیرعامل اسبق بانک صادرات ایران، محمد شیریجیان معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی، حمید قنبری صاحبنظر بانکی، سجاد برخورداری کارشناس بانکی و نوید رئیسی اقتصاددان به ارائه دیدگاههای خود پرداختهاند. علاوه بر این، یادداشتهایی از اعضای تحریریه گروه رسانهای »دنیای اقتصاد« و کارشناسان اقتصادی در این ویژهنامه منتشر شده است./دنیای اقتصاد