اقتصادی

دلایل بی ثباتی نرخ دلار در یک بازه زمانی

به گزارش توانا نیوز، روند شاخص‌های دارایی در بازار نخستین روز پس از انتخابات مثبت شد. در حالی که از روز‌های پیشین معامله‌گران از افزایشی شدن نرخ‌ها پس از انتخابات سخن می‌گفتند، این اتفاق در بازار روز شنبه رخ داد.
 گفت که نرخ‌ها پس از ثبت یک روند افزایشی در صبح دیروز، در معاملات ظهر دچار افت قیمت شدند. همین امر کار‌شناسان را بر این داشت تا نرخ‌های حال حاضر را نقطه خطرناکی برای ورود به بازار اعلام کنند.

 

بازار ارز در روز گذشته نوسانات قیمتی چشم‌گیری را پشت سر گذاشت. این در حالی است که روند شاخص‌های بازار سکه و طلا نیز در این روز مثبت بود. از هفته‌های گذشته بسیاری از معامله‌گران از انتظارات افزایشی خود برای روز‌های پس از انتخابات مجلس دوازدهم سخن می‌گفتند.

نتیجه تجمیع این انتظارات در بازار روز گذشته موجب شد نرخ دلار آزاد در کانال تاریخی 59 هزار تومانی پیشروی کند. البته در ساعات بعدازظهر بخشی از این رشد قیمت جبران شد، اما در مجموع روند کلی بازار در روز گذشته افزایشی بود. تحلیلگران رشد سطح تقاضا را در کنار رشد سطح انتظارات تورمی از جمله عواملی می‌دانند که زمینه‌ساز رشد نرخ شاخص‌ها‌ شده است. بانک مرکزی در مقابل اقداماتی را در جهت کنترل این نوسانات صورت بخشیده است. اقدام نخست بازارساز افزایش سقف سهمیه ارز مسافرتی بود که از هفته گذشته عملیاتی شد.

به تعبیر کارشناسان حراج سکه طلا نیز اقدام دوم بازارساز جهت مداخله در بازار است. این افراد ضمن اشاره به همبستگی نرخ سکه و دلار در بازار تهران معتقدند با رشد سطح عرضه سکه در بازار همزمان که نرخ سکه کاهشی می‌شود، ممکن است بخشی از انتظارات تورمی فعالان ارزی نیز تخلیه شود. اما در این میان تحلیلگران به یک امر دیگر نیز اشاره دارند و آن خطر ورود به بازار در بازه قیمتی حال حاضر است.

به عقیده این افراد، نرخ دلار هم اکنون در یک بازه بی‌ثبات قرار دارد و با توجه به رفتار این ارز در روند‌های افزایشی پیشین، احتمال ریزش قیمت از این محدوده تا بازه 56هزار تومانی وجود دارد. این افراد معتقدند درصورت تداوم حضور نرخ دلار در کانال 59 هزار تومانی احتمال رشد قیمت وجود دارد، اما در غیر این صورت ممکن است نرخ به کانال‌های پایین‌تر بازگشته و نقطه ورود برخی افراد همزمان با خروج فعالان اصلی از بازار باشد./دنیای اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا