شرایطی که مذاکرات صلح یمن و عربستان متأثر از حمله اسرائیل به غزه قرار گرفته، ناظران سیاسی معتقدند مسئله جنگ داخلی یمن به جنگ غزه گرهخورده است. خبرآنلاین ابعاد مختلف و متغیرهای اثرگذار بر روابط عربستان و حوثیها را بررسی کرده است.
به گزارش پایگاه خبری توانا ، رسول سلیمی: چهاردهم سپتامبر، هیئتی حوثی و یک تیم از دیپلماتهای عمانی برای مذاکرات برای حل و فصل درگیریهای یمن به ریاض رفتند و بالاترین سطح مذاکرات رسمی حوثیها و عربستان سعودی را در خاک عربستان سعودی از زمان آغاز جنگ داخلی یمن در نه سال گذشته آغاز کردند تا آنکه بیستم سپتامبر، سعودیها گفتند که این دیدار «نتایج مثبتی» داشته است. مذاکرات صلح پس از یک وقفه پنجماهه و پس از آخرین دور مذاکرات حوثیها و عربستان سعودی که در صنعا برگزار شد، ادامه یافت. چه آنکه به نظر میرسید آخرین دور از مذاکرات، امید بیشتری را برای آتشبس پایدار بین حوثیها و سعودی ارائه دهد؛ اما با آغاز جنگ در غزه، مذاکرات صلح عربستان و یمن تحتتأثیر حملات اسرائیل به غزه و تفاوت مواضع سیاسی عربستان و یمن نسبت به این جنگ قرار گرفت.
زبان جدید سعودیها در روابط دیپلماتیک
آنچه در آن زمان موردتوجه رسانهها قرار گرفت، توجه عربستان به موجودیت هیئت سیاسی اعزامی از یمن بود. در ریاض، هیئت حوثی در ملاقات با بن سلمان، وزیر وقت دفاع عربستان سعودی دیدار کرد و از نمایندگان حوثی بهعنوان “هیئت صنعا” نام برد، نه “حوثیها” یا “انصارالله” که نام رسمی حوثیها بهمثابه شبهنظامیان مستقر در یمن است. ازاینرو به نظر میرسید چنین اصطلاحاتی نشاندهنده به رسمیت شناختهشدن حوثیها از سوی ریاض است. نشانهای معنادار از اینکه تصویر عربستان از حوثیها آن است که آنها ادارهکننده دولت یمن هستند. کارشناسان مطالعات خاورمیانه به این موضوع اشاره کردند که تغییر در ادبیات دیپلماتیک عربستان و نامبردن از حوثیها به “هیئت صنعا” از آنجا قابلتوجه است که حوثیها و انصارالله مدتهاست که در رسانههای سعودی با بدترین نامها و توصیفات یاد میشدند و به نظر میرسد حذف چنین توصیفاتی در ادبیات دیپلماتیک عربستان باهدف جلوگیری از هرگونه کارشکنی در مذاکرات صلح انجامگرفته بود./خبرانلاین