سیاسیانتخابات

صف بلند کاندیداتوری از حضور باسابقه‌های مجلس تا سونامی نمایندگان ادوار

صف بلند کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم که در آن چهره های زیادی از نمایندگان ادوار به چشم می خورد به سرعت با انتقاداتی روبرو شد.

به گزارش توانانیوز، نیلوفر مولایی:هنگامه انتخابات که می‌شود، صدای «أنا رجل» از هر سویی بلند می‌شود. از چهره‌های اقتصادی و نظامی های سابق گرفته تا سیاسیونی که چندبار ردای کاندیداتوری به تن کرده اند و دست رد مردم در پای صندوق‌های رأی به سینه آنها خورده، اما همچنان اصرار بر حضور دارند.هر چند که پیش از آغاز ثبت‌نام انتخابات ریاست جمهوری، گمانه‌زنی‌هایی برای حضور برخی از چهره‌های سیاسی مانند مسعود پزشکیان، علی لاریجانی، محمدباقر قالیباف، همتی، علیرضا زاکانی و …. به گوش می‌رسید اما اسامی دواطلبان انتخابات ریاست جمهوری را که مرور کنید، نام چهره‌هایی به چشم می‌خورد که سال‌های حضورشان در عرصه سیاسی، به اندازه سابقه رفت و آمدشان به بهارستان است.

از حضور باسابقه‌های مجلس تا سونامی نمایندگان ادوار

اولین چراغ کاندیداتوری در انتخابات را محمدرضا صباغیان، نماینده دوره‌های دهم، یازدهم و دوازدهم روشن کرد. او در ساعات آغازین شروع ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری با حضور در ساختمان سیاسی خیابان فاطمی، علم کاندیداتوری خود را بلند کرد تا از همین نقطه سونامی کاندیداتوری مجلسی های فعلی و سابق به راه بیفتد. در روز اول و پس از صباغیان، عباس مقتدایی و مصطفی کواکبیان هم از دیگر چهره‌های پارلمانی بودند که در انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کردند.

علی لاریجانی و مسعود پزشکیان نیز از چهره‌های دیگری بودند که در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ثبت نام کردند با این تفاوت که فردی مانند لاریجانی سبقه سیاسی فراتر از مجلسی بودن دارد یا مسعود پزشکیان که وزارت دولت اصلاحات را در کارنامه خود داشته است. علیرضا زاکانی از دیگر نمایندگانی بود که در روز دوم به وزارت کشور رفت و البته زهره الهیان، فداحسین مالکی، حبیب‌الله دهمرده، رضوانی، نوروزی، زاهدی، شیخ، صادقی، وکیلی، دستجردی و …

این سونامی در روزهای بعدی هم ادامه یافت تا آنجا که بنا بر آمار منتشر شده بیش از ۷۰ درصد کاندیداهای این دور از انتخابات سابقه حضور در پارلمان را داشته اند.

خبرگزاری ایسنا،  در مطلبی در نقد این رویه که در این دور از مجلس به شدت برجسته شده بود، نوشت: « شاهد حضور افرادی در ستاد انتخابات کشور بودیم که هرچند قانون به آنها اجازه ثبت‌نام می‌دهد اما عرفا برای جایگاه ریاست‌جمهوری مناسب نیستند. برخی از نمایندگان ادوار مجلس که سال‌ها از آنها خبری نبوده یا برخی نمایندگان که در انتخابات اخیر مجلس رای نیاورده‌اند هم در بین افراد ثبت‌نام شده دیده می‌شوند. وجود چنین افرادی، احتمال وجود نامزد پوششی بودن یا سهم‌خواهی را تقویت می‌کند بدین منظور که برخی از این داوطلبان از فاصله جایگاه خود با صندلی ریاست‌جمهوری اطلاع دارند، ولی دنبال سهم‌خواهی برای آینده خود هستند.»

سعید حجاریان، تئوریسین جریان اصلاحات نیز در واکنش به ثبت نام چهره های سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «یک دست کت و شلوار آراسته، چند قدم آهسته، چرخاندن شناسنامه و چند فلاش دوربین…تمام! نه از برنامه منسجم می گویند، نه از اعضای موثر کابینه احتمالی شان. نام این‌ها هر چه باشد، سیاست‌ورزی و انتخابات نیست!»

عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «برخی از حضور چند نامزد انتخاباتی دچار ترس و ناامیدی شده‌اند. نگران نباشید. آنها در ساختار موجود اجازه رشدی بیش از این جایگاهی که هستند را ندارند. کارکرد آنان در حد پریدن به اصلاح‌طلبان یا برای ترساندن مردم و ترغیب به شرکت و رای دادن به رقبای آنان؛ یا پیشمرگ نامزد اصلی شدن است.»

آنها که شاید بیایند

هنوز ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری به پایان نرسیده و یک ساعت دیگه تا پایان کورس ثبت نام ها باقیمانده است، سونامی کاندیداتوری اما ادامه دارد و از گوشه و کنار خبرهایی درباره حضور برخی دیگر از نمایندگان مجلس در کارزار رقابت‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری شنیده می‌شود. محمدصالح جوکار، علاءالدین بروجردی از جمله نمایندگان مجلسی هستند که تاکنون نامشان برای کاندیداتوری در انتخابات شنیده شده است.خبرانلاین

* در جدول اسامی ۴۶ نماینده ادوار مجلس که تاکنون کاندیدا شده اند را مشاهده می کنید. (این جدول درحال کامل شدن است)

ردیف نام کاندیدا ادوار مجلس
۱ علی آذری دوره‌های یازدهم و دوازدهم
۲ محمود احمدی‌بیغش دوره‌های هشتم و یازدهم
۳ زهره الهیان دوره‌های هشتم و یازدهم
۴ عبدالرحیم بهاروند دوره ششم
۵ مسعود پزشکیان دوره‌های هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم
۶ محمدرضا پورابراهیمی دوره‌های نهم، دهم و یازدهم
۷ جلیل جعفری بنه‌خلخال دوره نهم
۸ سید قاسم جاسمی دوره دهم
۹ هاجر چنارانی دوره‌های دهم و یازدهم
۱۰ وحید جلال‌زاده دوره یازدهم
۱۱ سید شمس‌الدین حسینی دوره‌های یازدهم و دوازدهم
۱۲ شهریار حیدری دوره یازدهم
۱۳ محمد خوشچهره دوره هفتم
۱۴ حبیب‌الله دهمره دوره‌های دهم و یازدهم
۱۵ سید احمد رسولی‌نژاد دوره‌های چهارم، پنجم، هفتم و یازدهم
۱۶ غلامحسین رضوانی دوره یازدهم
۱۷ علیرضا زاکانی دوره‌های هفتم، هشتم، نهم و یازدهم
۱۸ محمد مهدی زاهدی دوره‌های دهم، یازدهم و دوازدهم
۱۹ سیده حمیده زرآبادی دوره دهم
۲۰ حسن سبحانی دوره‌های پنجم، ششم و هفتم
۲۱ اصغر سلیمی دوره‌های دهم و یازدهم
۲۲ مهدی شیخ دوره دهم
۲۳ ضرغام صادقی دوره نهم
۲۴ محمود صادقی دوره دهم
۲۵ محمدرضا صباغیان دوره‌های دهم، یازدهم و دوازدهم
۲۶ حسینعلی قاسم‌زاده دوره‌های پنجم، ششم و هفتم
۲۷ محمدباقر قالیباف دوره‌های یازدهم و دوازدهم
۲۸ حسن کامران دستجردی دوره‌های چهارم، پنجم، هفتم، هشتم، نهم و دهم
۲۹ حمید کریمی دوره پنجم
۳۰ مصطفی کواکبیان دوره‌های هشتم و دهم
۳۱ محسن کوهکن دوره‌های چهارم، هفتم، هشتم و دهم
۳۲ حسین گروسی دوره‌های هشتم و نهم
۳۳ علی لاریجانی دوره‌های هشتم، نهم و دهم
۳۴ فداحسین مالکی دوره‌های یازدهم و دوازدهم
۳۵ مجتبی محفوظی دوره یازدهم
۳۶ حسن محمدیاری دوره یازدهم
۳۷ عباس مقتدایی دوره‌های نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم
۳۸ اردشیر مطهری دوره یازدهم
۳۹ محمدرضا میرتاج‌الدینی دوره‌های هفتم، هشتم و یازدهم
۴۰ سید احمد موسوی دوره‌های سوم، چهارم و هفتم
۴۱ حسین میرزایی دوره یازدهم
۴۲ الیاس نادران دوره‌های هفتم، هشتم، نهم و یازدهم
۴۳ غنی نظری خانقاه دوره یازدهم
۴۴ حسن نوروزی دوره‌های هشتم، دهم و یازدهم
۴۵ محمدعلی وکیلی دوره دهم
۴۶ علیرضا ورناصری دوره یازدهم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا