بین الملل

احتمال خروج اسرائیل از مرز غزه با مصر

به گفته دو مقام اسرائیلی و یک دیپلمات ارشد غربی، اسرائیل و مصر به‌طور خصوصی درباره خروج احتمالی سربازان اسرائیلی از مرز غزه با مصر گفت‌وگو کرده‌اند؛ تغییری که می‌تواند یکی از موانع اصلی توافق آتش بس با حماس را برطرف کند. «پاتریک کینگزلی»، «آدام راسگون» و دیگران در گزارش ۱۵ژوئیه در نیویورک‌تایمز نوشتند،
به گزارش توانانیوز، پس از بیش از ۹ماه جنگ در نوار غزه، گفت‌وگوهایی بین اسرائیل و مصر از جمله اقدامات دیپلماتیک در مناطق متعدد با هدف دستیابی به آتش‌بس و قرار دادن غزه در مسیر حکمرانی در دوران پساجنگ است. مقامات حماس (که قبل از جنگ بر غزه حکومت می‌کردند) و فتح (جناح سیاسی که تشکیلات خودگردان فلسطین را کنترل می‌کند) روز دوشنبه گفتند که چین هفته آینده میزبان نشست‌هایی با آنها خواهد بود تا شکاف بین گروه‌های رقیب فلسطینی را پر کند.

بر اساس بیانیه دفتر نخست‌وزیر اسرائیل، این هفته مشاور امنیت ملی این رژیم، «زخی هنگبی» برای دیدار در کاخ سفید به واشنگتن می‌رود. به نظر می‌رسد مذاکرات برای آتش‌بس در روزهای اخیر شتاب بیشتری گرفته است؛ اما چندین نقطه اختلاف باقی مانده است. یکی شامل مدت زمان آتش‌بس است: حماس خواستار دائمی بودن آن است؛ درحالی‌که اسرائیل خواهان آتش‌بس موقت است.

حماس همچنین گفته است که عقب‌نشینی اسرائیل از مناطقی که شامل مرز مصر و غزه است، پیش‌نیاز آتش‌بس است. ارتش اسرائیل کنترل مرز جنوبی غزه را طی ماه‌های مه و ژوئن به‌دست گرفت. این عملیات حماس را مجبور کرد از یک محور مهم استراتژیک که از طریق آن، این گروه تسلیحات و تدارکات را به غزه قاچاق می‌کرد، دور کند.

به گفته آن سه مقام مذکور که خواستند نامشان فاش نشود، در گفت‌وگوهای خصوصی هفته گذشته با دولت مصر، فرستادگان ارشد اسرائیل نشان دادند که اگر مصر با اقداماتی موافقت کند که از قاچاق اسلحه در امتداد مرزها جلوگیری کند، اسرائیل ممکن است مایل به عقب‌نشینی باشد.

به گفته مقامات، اقدامات پیشنهادی شامل نصب حسگرهای الکترونیکی است که می‌تواند تلاش‌های آینده برای حفر تونل‌ها را شناسایی کند و همچنین ایجاد موانع زیرزمینی برای مسدود کردن ساخت تونل‌ها. تلاش‌های قبلی برای میانجی‌گری بین دو گروه -از جمله نشستی در پکن در ماه آوریل- نتایج ملموسی به همراه نداشت و بسیاری از ناظران نسبت به اینکه مذاکرات در پایتخت چین منجر به پیشرفت خواهد شد، ابراز بدبینی کرده‌اند. برای چین، میزبانی نشست بین حماس و فتح فرصتی دیگر برای نشان دادن خود به‌عنوان میانجی در صحنه جهانی خواهد بود.دنیای اقتصاد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا